Συγκλισεις...

Τι ξεχώρισε ως «προβλήματα για την επιχειρηματικότητα» ο πρόεδρος του ΣΕΒ, αρθρογραφώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα; Μεταξύ άλλων, στάθηκε στην υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων, στο υψηλό «μη μισθολογικό κόστος» των εργαζομένων, στη χαμηλή παραγωγικότητα της δημόσιας διοίκησης, που αποτελεί τροχοπέδη στην προσέλκυση επενδύσεων και στην ανάγκη για μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας.
Ποιες ήταν μερικές από τις «δεσμεύσεις» του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ; Αποκλιμάκωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 26% και «μεταρρύθμιση» του Δημοσίου ώστε αυτό να είναι «αρωγός» στην προσπάθεια της ανάκαμψης. Επίσης, ο Αλ.Τσίπρας διαφήμισε τα προγράμματα κάλυψης ασφαλιστικού και μισθολογικού κόστους σε εργοδότες, δηλαδή την παροχή τσάμπα εργατικού δυναμικού στους επιχειρηματικούς ομίλους. Διαφήμισε ακόμα τα προγράμματα ΕΣΠΑ και κοινωφελούς εργασίας, όλα εκείνα τα εργαλεία δηλαδή που αναπαράγουν την ελαστική απασχόληση, τη μη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Οι παραπάνω «συγκλίσεις» δεν είναι τυχαίες... Απλά αποδεικνύουν ότι το περιβόητο «νέο παραγωγικό μοντέλο» της κυβέρνησης είναι τόσο παλιό, όσο και τα αιτήματα των βιομηχάνων για πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, που όλες οι αστικές κυβερνήσεις ικανοποιούν δίχως δεύτερη σκέψη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις