Κοροϊδια

Σήμερα Τετάρτη αναμένεται η υπογραφή της πράξης μεταβίβασης του ΔΟΛ στην εταιρεία «Αλτερ Εγκο» του Β. Μαρινάκη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι καταγγέλλονται όλες οι συμβάσεις των σημερινών εργαζομένων και είναι πλέον στην ευχέρεια του νέου ιδιοκτήτη να επαναπροσλάβει όποιους θέλει, χωρίς καμιά από τις υποχρεώσεις που είχε ο προηγούμενος εργοδότης. Ακόμα όμως κι αυτοί που δεν θα επαναπροσληφθούν, δεν δικαιούνται αποζημίωσης, ενώ για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων, ούτε κουβέντα.
Ετσι, μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον χώρο των ΜΜΕ άλλαξε χέρια μέσα σε μια νύχτα και οι μόνοι που μετρούν συντριπτικές απώλειες είναι οι εργαζόμενοι. Οι εξελίξεις αυτές, μάλιστα, δίνουν άλλη οπτική, αν τις δει κανείς μέσα από το πρίσμα της κυβερνητικής προπαγάνδας σχετικά με τον νόμο για τα κανάλια.
Ο αρμόδιος υπουργός εμφανίζεται σε συνέντευξή του να λεονταρίζει απέναντι στους σημερινούς ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, καλώντας τους «να ακυρώσουν τα πλάνα απολύσεων, καθώς πολύ σύντομα θα κληθούν να αλλάξουν ρότα και να περάσουν σε νέες προσλήψεις», μιας και ο νόμος υποτίθεται ότι προβλέπει 400 εργαζόμενους για κάθε αδειοδοτούμενο κανάλι.
Αυτό που δεν λέει είναι ότι η εργοδοσία, παλιά και νέα, έχει το μαχαίρι και το πεπόνι, με νόμους που διατηρεί στο ακέραιο και αυτή η κυβέρνηση. Και ότι απολύουν τώρα, για να προσλάβουν μετά με πολύ χειρότερους όρους το νέο τους προσωπικό. Οπως αναμένεται να γίνει και στην περίπτωση των εφημερίδων και των άλλων Μέσων (ΔΟΛ, «Πήγασος») που βγήκαν σε πλειστηριασμό, αποδεικνύοντας ότι η ...ευαισθησία της κυβέρνησης για τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ (και αντίστροφα οι προειδοποιήσεις στην εργοδοσία) συνιστά ωμή κοροϊδία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις