Κληρωνει...

Με την «καθολική» πρόσβαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, και η ΝΔ ανταπαντά ότι εκείνη πρώτη καθιέρωσε, στις Τοπικές Μονάδες Υγείας ένας γιατρός, ένας νοσηλευτής και ένας διοικητικός θα... εξυπηρετούν τις ανάγκες 10 - 12 χιλιάδων ασθενών και μάλιστα θα παίζουν και το ρόλο του «κόφτη» ώστε η εξυπηρέτησή τους να μην περνά τα προβλεπόμενα όρια των προϋπολογισμών. Για να καλυφτούν δηλαδή οι ανάγκες των ασθενών θα πρέπει να πετυχαίνουν περίπου... τζακ ποτ.
Με το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση δε, που έρχεται να επεκτείνει το προηγούμενο καθεστώς της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας των ιδρυμάτων, της εμπορευματοποίησης και της σύνδεσης με τις ανάγκες της «αγοράς», «τα παιδιά των δυτικών προαστίων», για τα μάτια των οποίων τόσο τσακώθηκαν στη Βουλή ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αν καταφέρουν να ξεπεράσουν όλους τους υπόλοιπους ταξικούς φραγμούς, θα πρέπει είτε να πιάσουν «13άρι» για να πληρώνουν τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά είτε να «σταυρώνουν» τα δάχτυλά τους να είναι μέσα στους λίγους «υπερτυχερούς» που θα απαλλάσσονται από δίδακτρα.
Κατά τ' άλλα βέβαια η «σφοδρή σύγκρουση» που εκτυλίσσεται από χτες ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα είναι για το αν θα κληρώνονται οι σημαιοφόροι στο Δημοτικό, ένα ακόμα πρώτης τάξης προπέτασμα καπνού για να κρύβεται η συμφωνία τους στο «κουκούτσι» της πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις