Ευρυτερες διεργασιες

Στα απόνερα της κόντρας κυβέρνησης - ΝΔ πάνω στην κάλπικη διαχωριστική γραμμή «πρόοδος - συντήρηση», διαβάζουμε στο κύριο άρθρο της χτεσινής Αυγής:
«Βεβαίως, η ΝΔ δεν ήταν η μόνη που αντέδρασε στις δηλώσεις Βούτση. Τη διαφωνία του εξέφρασε και ο Πάνος Καμμένος, συνεπής με τις συνεχείς διαφοροποιήσεις του κόμματός του από την κυβερνητική πολιτική σε θέματα ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων και ανεξιθρησκείας (...) Αυτή η συνέπεια του προέδρου των ΑΝΕΛ είναι που επιβεβαιώνει το εκκρεμές πολιτικό αίτημα της συγκρότησης ενός προοδευτικού πόλου διακυβέρνησης όταν η χώρα τελειώσει με το καλό με την περιπέτεια του Μνημονίου».
Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδης είχε μιλήσει κι αυτός για την ανάγκη διαλόγου, με στόχο τη σύμπηξη ενός «προοδευτικού χώρου» διακυβέρνησης, δείχνοντας προς τις δυνάμεις της παλιάς σοσιαλδημοκρατίας, όπου υπάρχει μεγάλη κινητικότητα.
Είναι επομένως βέβαιο ότι η αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ πάνω σε πλαστές διαχωριστικές γραμμές, όπως αυτές που βλέπουμε να πυκνώνουν τελευταία, πέρα από τον αποπροσανατολισμό του λαού και τη συγκάλυψη της στρατηγικής τους ταύτισης, υπηρετεί και ευρύτερους «μετασχηματισμούς» που κυοφορεί η ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος, πάντα για τη σταθερότητα της αστικής διακυβέρνησης και την απρόσκοπτη υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις