Η Ριζοσπαστικη Αριστερα εναντιον της "ριζοσπαστικοποιησης"!

Απίστευτοι κι όμως αληθινοί ή απίστευτοι κι όμως αριστεροί!
Τι είναι οι Συριζαίοι;! Είναι κάτι απίθανοι άνθρωποι ή όντα ή όπως αλλιώς τους βλέπει κανείς, οι οποίοι ανέλαβαν την διακυβέρνηση παριστάνοντας τους αριστερούς, τους ριζοσπάστες, μέχρι και τους κομμουνιστές! Αυτοί οι απίθανοι τύποι της αυτοαποκαλούμενης ριζοσπαστικής αριστεράς, έστειλαν από τις 26 Ιούλη έγγραφο προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, τους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, καλώντας τους να υποβάλουν προτάσεις για την υλοποίηση προγράμματος στο πλαίσιο της ΕΕ με τίτλο: «Πλαισίωση και καθοδήγηση, μέσω του αθλητισμού, των νέων που διατρέχουν κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης». Χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της δράσης, το έγγραφο περιγράφει τους στόχους του προγράμματος ως εξής: «Η παρούσα δράση έχει ως στόχο τη στήριξη έργων που έχουν σχέση με τον αθλητισμό, διοργανώνονται από τοπικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών και εστιάζουν στην πρόληψη της περιθωριοποίησης και της ριζοσπαστικοποίησης, βοηθώντας ιδίως τους νέους που διατρέχουν κίνδυνο αποκλεισμού και ριζοσπαστικοποίησης να αποκτήσουν ταυτότητα και την αίσθηση του ανήκειν».
Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «το παρόν πιλοτικό σχέδιο θα εμπλέκει τοπικές αθλητικές οργανώσεις της ΕΕ, οι οποίες σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές που είναι αρμόδιες για τη ριζοσπαστικοποίηση και την τρομοκρατία, θα εντοπίζουν άτομα που διατρέχουν κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης και θα τους προσφέρουν κατάλληλη καθοδήγηση, στην προσπάθεια πρόληψης διαδικασιών ριζοσπαστικοποίησης». Σύμφωνα με το έγγραφο, ο συνολικός διαθέσιμος προϋπολογισμός για τη συγχρηματοδότηση των έργων ανέρχεται σε 750.000 ευρώ και το ανώτατο ύψος επιχορήγησης είναι 60.000 ευρώ.
Οι απίθανοι Συριζαίοι που έχουν ποδοπατήσει κάθε έννοια και κάθε αξία της Αριστεράς ανέλαβαν δράση ενάντια στη «ριζοσπαστικοποίηση», η οποία επανέρχεται διαρκώς στην ατζέντα που αφορά τη νεολαία, την ίδια στιγμή που η νεολαία βρίσκεται στο επίκεντρο της επίθεσης από τις πολιτικές της. Η έννοια «ριζοσπαστικοποίηση» για την ΕΕ δεν μένει μόνο στην «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», ιδιαίτερα μετά από τις επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος, αλλά μέσα από μία σκόπιμα ασαφή φρασεολογία φτάνει να χωρά οποιαδήποτε ριζοσπαστική φωνή, κάθε δραστηριότητα που στρέφεται ενάντια ή αμφισβητεί το καπιταλιστικό σύστημα.
Το αριστερό υπουργείο Εσωτερικών, σπεύδοντας να υποβαθμίσει το ζήτημα και να αθωώσει τελικά την ΕΕ, έδωσε τη δική του ερμηνεία αποδίδοντας τις αντιδράσεις σε «παρεξήγηση». Συγκεκριμένα, πηγές του υπουργείου, μετά τις αντιδράσεις για το παραπάνω έγγραφο, δήλωναν πως «η έννοια της ριζοσπαστικοποίησης χρησιμοποιήθηκε ως το μέσο που ωθεί στην έξαρση των φαινομένων βίας, του ρατσισμού, της περιθωριοποίησης και της μισαλλοδοξίας και κατ’ επέκταση της τρομοκρατίας, και σε καμία περίπτωση δεν αφορά πολιτικές αντιλήψεις. Στην Ελλάδα η ριζοσπαστικοποίηση έχει σίγουρα πολιτικό περιεχόμενο. Γι’ αυτό και η αυτολεξεί απόδοση του περιεχομένου της πρόσκλησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (…) οδήγησε σε παρερμηνείες και άφησε περιθώριο για παρεξηγήσεις (…) Είναι αυτονόητο ότι μία κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς δεν θα άφηνε περιθώρια χρηματοδότησης δράσεων κατά της ριζοσπαστικοποίησης», σημείωνε το υπουργείο Εσωτερικών…
Επειδή όμως τα δήθεν …αυτονόητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τα έχει βιώσει ο λαός, από το 2015 μέχρι και σήμερα, είναι παραπάνω από σίγουρο ότι η κυβέρνηση της ψευτοαριστεράς θα εφαρμόσει κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να τσακίσει και την ριζοσπαστικοποίηση της συνείδησης του λαού και για να ισοπεδώσει τα λαϊκά στρώματα! Άλλωστε η «ριζοσπαστικοποίηση» έχει πολιτικό περιεχόμενο παντού κι όχι μόνο στην Ελλάδα. Το ότι τα φιλαράκια του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ταυτίσει την «ριζοσπαστικοποίηση» με την «τρομοκρατία» δεν είναι «παρεξήγηση» αλλά πολιτική επιλογή, προκειμένου οι επαναστάτες να χαρακτηρίζονται τρομοκράτες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις