Καλπικο διπολο

Πριν από μερικές βδομάδες, στην επικαιρότητα κυριαρχούσε η συμφωνία κυβέρνησης - Εκκλησίας για το βιβλίο και τη διδασκαλία των Θρησκευτικών. Τότε, ο λεγόμενος «προοδευτικός» χώρος, οι θιασώτες του αστικού κοσμοπολιτισμού, κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι υποτάχτηκε στο «σκοταδισμό» της Εκκλησίας και προσάρμοσε τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στα «γούστα» της. Επέκριναν μάλιστα την κυβέρνηση επειδή αφαίρεσε από το βιβλίο στίχους του Σαββόπουλου, του Ασιμου και της τραγουδίστριας Ριάνα, γεγονός που θεωρήθηκε οπισθοδρομικό και άκρως συντηρητικό!
Σήμερα, με αφορμή την αριστεία και την κλήρωση στα Δημοτικά για τους σημαιοφόρους, η κυβέρνηση απαντάει σε όσους την επικρίνουν ότι είναι υπερασπιστές του δόγματος «Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια» και ότι δεν μπορούν να δουν και να ανεχτούν τον «προοδευτισμό» που περιέχεται στην πολιτική της.
Τι φανερώνουν τα παραπάνω; Οτι η αντιπαράθεση στο δίπολο «συντηρητισμός - προοδευτισμός», που πρόθυμα στήνουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, είναι πέρα για πέρα κάλπικη. Και ότι ο εθνικισμός και ο κοσμοπολιτισμός, που παρουσιάζονται ως η μήτρα της μιας ή της άλλης άποψης, είναι κτήμα της αστικής τάξης και χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν από τα κόμματα και τις κυβερνήσεις της για να υπηρετούνται τα δικά της συμφέροντα και όχι του λαού. Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο και ο λαός έχει πλέον την πείρα να καταλάβει το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού που παίζουν στην πλάτη του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις