Αυταξιες...

Ως και την «αυταξία» της γνώσης ανέσυρε από το συρτάρι ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, κατά τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, για να επιτεθεί υποτίθεται στη ΝΔ, που ζητάει ακόμα περισσότερα για το κεφάλαιο, βάζοντας κι αυτός τη δική του «πινελιά» δίπλα στις υπόλοιπες ΣΥΡΙΖΑίικες στρακαστρούκες περί «εκδημοκρατισμού» του πανεπιστημίου και άλλα τέτοια που ακούστηκαν χτες.
«Αυταξία» βέβαια της γνώσης, πόσο μάλλον αυτής που δίνεται στα πανεπιστήμια, ούτε υπήρξε ούτε θα υπάρξει. Αντίθετα, η επιστήμη, η Ερευνα, η Εκπαίδευση δεν μπορεί παρά να υπηρετούν, περισσότερο ή λιγότερο «ολοκληρωμένα» και πετυχημένα, την οικονομία και τις κυρίαρχες κάθε φορά κοινωνικές σχέσεις. Και αυτό το επιβεβαιώνει και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που, παρά τα παχιά λόγια, προωθεί την ακόμα στενότερη σύνδεση πανεπιστημίων και Ερευνας με τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και την επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων.
Οι ανάγκες των καπιταλιστών άλλωστε είναι η μόνη «αυταξία» που αναγνωρίζεται στο πλαίσιο του σημερινού εκμεταλλευτικού συστήματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις