Οταν καταντας να σου κανει τετοια δωρακια ο Κουλης…

Ο Κούλης έκανε δώρο γενεθλίων στον Αλέξη μία γελοιογραφία του Αρκά που είχε ως λεζάντα «είμαι ψεύτης αλλά δεν είμαι κλέφτης. Με πιστεύετε;».
Παρεξηγήθηκε ο Αλέξης, άστραψε και βρόντηξε και κατηγόρησε τον Κούλη ότι έχει χάσει την αστική του ευγένεια επειδή τόλμησε να του κάνει τέτοιο δώρο! Βέβαια σε μια πρόσφατη συνέντευξη ο Αλέξης είπε, πάνω – κάτω, αυτό που γράφει η λεζάντα του Αρκά, αλλά είναι ίδιον του Αλέξη να λέει και να ξελέει από τη μια στιγμή στην άλλη!
Όταν όμως ως αριστερός δίνεις το δικαίωμα στον Κούλη, στον αδελφό της Ντόρας, να σου κάνει τέτοια δωράκια, το πρόβλημα δεν είναι η αστική ευγένεια του Κούλη αλλά η δική σου «αριστερή» αγένεια! Να δώσεις δικαίωμα στον Κούλη να σου κάνει τέτοια δωράκια και να σε ειρωνεύεται γιατί του κλέβεις την πολιτική κι εσύ αντί να το βουλώσεις να φωνάζεις κι από πάνω!
Θα έπρεπε οπωσδήποτε ο Αλέξης να είναι λίγο πιο ανεκτικός απέναντι στον Κούλη και στο σόι του, αφού χάρη σ’ εκείνους κατάφερε να φορέσει κολάρο στον λαό το βαρβαρότερο μνημόνιο! Ας μην ξεχνάει ποτέ ο Αλέξης όταν πιάνει στο στόμα του τον Κούλη και το σόι του ότι χάρη σ’ εκείνους κατάφερε να φέρει σε πέρας το πολιτικό πραξικόπημα της ανατροπής της απόφασης του λαού! Ας μην ξεχνάει τις πλάτες που του έκανε η Ντόρα όταν έλεγε ότι ο λαός είναι ένα παιδί κάτω των τριών ετών και δεν πρέπει να παίρνουμε υπ’ όψιν μας τα θέλω του, όταν αυτά είναι σε βάρος του χωρίς να το καταλαβαίνει!
Χρωστάει ο Αλέξης στον Κούλη και στο σόι του γι’ αυτό πρέπει να μην είναι αγνώμονας! Προτομές πρέπει να τους στήσει κι όχι να τους επιτίθεται! Από την άλλη με αυτά και με αυτά θα καταφέρει να κάνει τελικά τον Κούλη αυτοκράτορα στη θέση του, οπότε είναι κι αυτός ένας τρόπος για να δείξει την ευγνωμοσύνη του στον Κούλη και στο σόι του!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις