Φροντιζει για την ψυχικη τους υγεια...

ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η εκταμίευση μέρους της δόσης της χρηματοδοτικής υποστήριξης από τους εταίρους και η ενίσχυση της πεποίθησης πως το πρόγραμμα κινείται εντός τροχιάς, έστω και με καθυστερήσεις, συντελούν στη σταδιακή άμβλυνση της απαισιοδοξίας σε επιχειρήσεις και καταναλωτές".
Αυτά, ανάμεσα σε άλλα, καταγράφονται στην «έρευνα οικονομικής συγκυρίας» του ΙΟΒΕ (Ιούλης 2017) που δημοσιεύτηκε χτες και αποτυπώνει το περιβόητο «οικονομικό κλίμα» και την «εμπιστοσύνη» που επιστρέφει στην εγχώρια καπιταλιστική οικονομία.
Η έκθεση μάλιστα προσθέτει πως «ιδιαίτερα ισχυρή είναι η βελτίωση στις Κατασκευές, κυρίως σε σχέση με τα δημόσια έργα», εκεί δηλαδή που η κυβέρνηση τάζει πακτωλό χρημάτων για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία υποδομών που ιεραρχεί ψηλά το κεφάλαιο για μια σειρά από βασικούς στόχους, όπως την ανάδειξη της χώρας σε μεταφορικό και ενεργειακό «κόμβο» προς την ΕΕ. Με δυο λόγια, το γνωστό «μυστικό» της αισιοδοξίας και της «καλής ψυχολογίας» των επιχειρηματικών ομίλων είναι η αντεργατική επίθεση χωρίς τέλος, τα μέτρα θωράκισης και ενίσχυσης της καπιταλιστικής κερδοφορίας και βέβαια το τζάμπα χρήμα και τα υπόλοιπα προνόμια στο κεφάλαιο.
Και απ' αυτήν την άποψη η κυβέρνηση φροντίζει και με το παραπάνω για την «ψυχική υγεία» των επιχειρηματικών ομίλων...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις