"Ανακουφιση"

Νομοσχέδιο για την «ανακούφιση» των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ ισχυρίζεται ότι ετοιμάζει η κυβέρνηση από Σεπτέμβρη, ενώ διαρρέεται ότι θα υπάρχουν και διατάξεις για τις αναπηρικές συντάξεις. Με δεδομένο ότι η σχετική ενημέρωση γίνεται μέχρι στιγμής κατ' αποκλειστικότητα από τις επιλεκτικές διαρροές του υπουργείου Εργασίας, μπορεί να υποθέσει κανείς πολλά για το πραγματικό περιεχόμενο του επικείμενου νομοσχεδίου.
Μπορεί επίσης να συμπεράνει ότι υπηρετεί και προπαγανδιστικές ανάγκες, με δεδομένο ότι από Σετέμβρη μπαίνουμε για τα καλά στον «αστερισμό» της τρίτης «αξιολόγησης», στην οποία περιέχονται αντιλαϊκά μέτρα με το τσουβάλι, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους ελευθεροεπαγγελματίες και την εφαρμογή της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ, η οποία με βεβαιότητα θα οξύνει τον ανταγωνισμό και θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε πολλές μικρές επιχειρήσεις.
Απ' αυτήν τη σκοπιά δεν είναι παράξενο ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βελτιώσει παλιότερες ρυθμίσεις για το (πενιχρό) επίδομα ανεργίας των ΕΒΕ, για το οποίο πληρώνουν εισφορές από το 2011, αλλά επίδομα δεν βλέπουν... Οσο για τις συντάξεις αναπηρίας, οι διαρροές κάνουν λόγο για παράταση στην καταβολή τους στο ακέραιο για ένα εξάμηνο, αν η επανεξέταση του ασθενούς καθυστερεί από τα ΚΕΠΑ χωρίς δική του υπαιτιότητα.
Ετσι, ο ανάπηρος θα μπορεί με την άνεσή του να περιμένει τη σειρά του, μέχρι το «σφαγείο» των ΚΕΠΑ να εξετάσει την περίπτωσή του και (κατά τα ειωθότα) να αποφασίσει την οριστική διακοπή της σύνταξης... 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις