Και τωρα τι θα γινουμε χωρις Survivor;

Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει : «Έπειτα από έναν τελικό… μαραθώνιο, με πολλά βίντεο και πολλές διαφημίσεις, ολοκληρώθηκε το φετινό Survivor, με τον Σάκη Τανιμανίδη να ανακοινώνει τον νικητή, βάζοντας τέλος στην»αγωνία» τόσων εκατοντάδων χιλιάδων φανατικών τηλεθεατών που το παρακολουθούσαν μήνες τώρα κάνοντας ρεκόρ τηλεθέασης.. Μεγάλος νικητής του Survivor ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Ντάνος όλης της Ελλάδας, το λαϊκό παιδί από τη Σκιάθο, που κέρδισε φανατικό κοινό, και μαζί τα 100.000 που ήταν το έπαθλο.»
Το φινάλε ήταν θεαματικό και στην τηλεθέαση που έφερε στον σταθμό τεράστια ποσοστά για ακόμη μια φορά.  Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen που μεταδίδει το zappit, η τηλεθέαση του Survivor κινήθηκε στο 58,3% (γενικό) και στο 67,8% (δυναμικό).  Για περισσότερο από μία ώρα τα ποσοστά σκαρφάλωσαν πάνω από το 70%, με αποκορύφωμα την ώρα της ανακοίνωσης του αποτελέσματος, όταν τα μηχανάκια έγραψαν το εντυπωσιακό 78,2%.
Αναζητώντας στην  Google το σχετικό θέμα για το φινάλε του τηλεπαιχνιδιού έδωσε (προς το παρόν) 73.800 αποτελέσματα!
Και το ερώτημα –μετά την ολοκλήρωσή του-που έθεσε ο Αλεξανδρινός ποιητής επίκαιρο:
«Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.»
Το ζήτημα της «ταύτισης» των εξαθλιωμένων λαϊκών στρωμάτων με τους πρωταγωνιστές του, «Μαχητές» και «Διάσημους» έχει σίγουρα κοινωνικές ρίζες. Ο «καλλιεργούμενος «κοινωνικός δαρβινισμός» (ο θάνατος σου η ζωή μου) αποζητά τον «τηλεοπτικό κανιβαλισμό» αλλά και ταυτόχρονα δείχνει με τον τρόπο του το επίπεδο της «κοινωνικής συνείδησης» σε περιόδους κρίσης που συνδυάζεται με την υποχώρηση του λαϊκού κινήματος, την διάψευση προσδοκιών την έλλειψη ελπίδας για το μέλλον και ταυτόχρονα το πόσο δουλειά πρέπει να γίνει για την αλλαγή της…
Για να μην υπάρχει όμως στεναχώρια ήδη έχει ανακοινωθεί ότι θα υπάρχει Survivor 2..
Πάντως μέχρι τότε ας ασχοληθούμε επιτέλους και με τη ζωή μας που εξαιτίας της ακολουθούμενης πολιτικής είναι πολύ χειρότερη από το Survivor..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις