Βγαζουν σπυρακια

Αρθρογραφώντας στην ημιεπίσημη φυλλάδα της ακροδεξιάς, την εφημερίδα «Δημοκρατία», ο επικεφαλής της «Νέας Δεξιάς», Φ. Κρανιδιώτης, γράφει ένα κείμενο που μέχρι την τελευταία λέξη του αναδίνει την οσμή της σαπίλας και της σκουριάς από τον αντικομμουνισμό των πρώτων μετεμφυλιακών χρόνων, με αφορμή (τι άλλο;) το ντοκιμαντέρ για τον ΔΣΕ «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε».
Δεν θα μπούμε στον κόπο να σχολιάσουμε όσα εμετικά γράφει στο άρθρο του ο Κρανιδιώτης. Αλλωστε, η συγκεκριμένη εφημερίδα διαθέτει σε μεγάλο στοκ το απαύγασμα των αντικομμουνιστικών εκδόσεων και το διαθέτει εν είδει προσφοράς στους αναγνώστες της κάθε Κυριακή.
Αυτό που δεν μπορούν να χωνέψουν ο Κρανιδιώτης και οι φυλλάδες που τον φιλοξενούν δεν είναι η διαφορετική άποψη για τα ιστορικά γεγονότα, αλλά το γεγονός ότι το ΚΚΕ μελετά την Ιστορία του ως πηγή γνώσης και συμπερασμάτων για την οργάνωση της πάλης στο σήμερα, όχι μόνο για να αποκρούσει ο λαός την επίθεση που δέχεται, αλλά και για να διαμορφώσει προϋποθέσεις ανατροπής της αστικής εξουσίας, για να μπορεί να ζει σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες του. Και μπορεί ο Κρανιδιώτης και οι όμοιοί του να βγάζουν σπυράκια μπροστά σ' αυτή την προοπτική, ωστόσο η κοινωνική εξέλιξη δεν σταματάει στη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα, γεγονός που καθιστά βέβαιο ότι ο λαός θα νικήσει, όπως δηλώνει και ο τίτλος του ντοκιμαντέρ...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις