Με το σπαθι τους

ώρα η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές προστατευμένα και για επικοινωνιακούς λόγους. Θα βγει με το σπαθί της", είπε ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του «Economist» την περασμένη Πέμπτη, «γαρνίροντας» επιπλέον το αφήγημα με την απάτη ότι η χώρα θα αποχαιρετήσει τάχα οριστικά τα μνημόνια και δεν θα χρειαστεί «πιστωτική γραμμή στήριξης με νέες δεσμεύσεις, δηλαδή ένα κεκαλυμμένο μνημόνιο για να αποχαιρετήσει το πρόγραμμα».
Και, βέβαια, δεν θα χρειαστεί κεκαλυμμένο μνημόνιο, μιας που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με την πρόσφατη συμφωνία, έχει ψηφίσει προκαταβολικά ένα ολοφάνερο τέταρτο μνημόνιο, που έβαλε τη «βούλα» στα αντεργατικά μέτρα όλων των προηγούμενων, και επιπλέον έχει δεσμευτεί για νέες ανατροπές σε βάθος δεκαετιών.
Με αυτό το «σπαθί», που κόβει εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και θα κρέμεται στο διηνεκές πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, διεκδικεί το εγχώριο κεφάλαιο έξοδο στις «αγορές» για πρόσβαση σε φτηνό δανεισμό και προσέλκυση επενδύσεων. Και για τη συνεπή υπηρέτηση αυτού του στόχου μαζεύει η κυβέρνηση συγχαρητήρια από το κεφάλαιο, πραγματικά «με το σπαθί της».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις