Καμια αμφιβολια

ε τη συμμετοχή 100 επιχειρηματιών και ανωτάτων στελεχών ολοκληρώθηκε το επιχειρηματικό forum "Προοπτικές των νέων αλλαγών/μεταρρυθμίσεων σε Εργασιακά, Ασφαλιστικά και αγορά εργασίας" που για 1η χρονιά διοργάνωσε η ICAP Εmployment Solutions", διαβάζουμε σε δελτίο Τύπου της εταιρείας «διαχείρισης» εργατικού δυναμικού.
Τι το πανηγυρικό είχε το φόρουμ, ώστε η αναγγελία του να δικαιολογεί αυτόν τον ενθουσιασμό; Αν ρίξουμε μια ματιά στις τοποθετήσεις όσων πήραν το λόγο, θα καταλάβουμε. «Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο που αφορά στις εργασιακές σχέσεις και κυρίως στο σύστημα καθορισμού του κατώτατου μισθού και στο σύστημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας», σημείωσε ένα εκ των στελεχών του υπουργείου Εργασίας που πήρε το λόγο, ενώ ο εκτελεστικός διευθυντής της ICAP συμπλήρωσε: «Ο αέρας ευελιξίας που φυσάει σε Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία δίνει νέες ιδέες στην αγορά εργασίας με νέους τύπους συμβάσεων. Οι νέες ατομικές, ευέλικτες συμβάσεις θα συμμορφώνονται με τους εργατικούς νόμους και σκοπό έχουν την αύξηση της απασχόλησης με οποιοδήποτε τίμημα. Αναμένεται έτσι να επιβληθούν και στη χώρα μας ως βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Οι νομοθέτες στην Ελλάδα πρέπει να εξασφαλίσουν ένα κατάλληλο και αποδοτικό νομοθετικό πλαίσιο. Οφείλουμε να άρουμε περιττούς περιορισμούς που, ενώ δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στον τομέα "ασφάλεια στη θέση εργασίας", αντίθετα εμποδίζουν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και βάζουν σε κίνδυνο την ανάπτυξη της χώρας».
Μετά απ' αυτά, καμιά αμφιβολία δεν μας έμεινε για το τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση στα Εργασιακά μετά το 2018 και ποιες είναι η «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» που θα ενσωματώσει στη νομοθεσία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις