Υπουλοι

ουρισμός χωρίς πολιτισμό, με κλειστά μνημεία, δεν γίνεται... Πρέπει να σκεφτούμε πάνω από αιτήματα που μπορεί να έχουν λογική βάση, να σκεφτούμε τη μεγάλη εικόνα, οφείλουμε να προστατέψουμε τον τουρισμό, ειδικά στην καρδιά της τουριστικής περιόδου». Αυτά είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γ. Ρέτσος, σχολιάζοντας τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις των αρχαιοφυλάκων.
Πρόκειται για ύπουλη επίθεση στον αγώνα τους, αν σκεφτεί κανείς ότι από τη μια αναγνωρίζει στα λόγια τα «λογικά» τους αιτήματα, από την άλλη όμως τους καλεί να δουν τη «μεγάλη εικόνα», που είναι η πορεία του τουρισμού και η συμβολή της στην ανάκαμψη της οικονομίας.
Τα ίδια λέγονταν και πριν από λίγες μέρες, όταν στους δρόμους βρίσκονταν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των ΟΤΑ, ενώ είναι βέβαιο ότι μια από τα ίδια θα ακούσουμε και σε λίγες μέρες, όταν θα απεργούν οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο την Κυριακή 16 Ιούλη και οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό στις 20 Ιούλη.
Επομένως, πέρα από την καλή οργάνωση, με επίκεντρο τους τόπους δουλειάς, προϋπόθεση για την επιτυχία της απεργίας είναι να ενισχυθεί και η ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση με την εργοδοσία και το κράτος της, που παρουσιάζουν σαν «εθνική υπόθεση» την ανάκαμψη της κερδοφορίας των καπιταλιστών, καλώντας τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν κάθε διεκδίκηση για ανάκτηση απωλειών, πόσο μάλλον τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις