Φουσκες

Και τι δεν είχαν πει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς κ.ο.κ., εντάσσοντας τις αποκαλύψεις που γίνονταν τότε στις «λασπομαχίες» με τα άλλα αστικά κόμματα για το ποιος υποθάλπει και ποιος κυνηγά τάχα τη φοροδιαφυγή. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόταν τότε ότι η υποτιθέμενη πάταξη της φοροδιαφυγής, με το ξεψάχνισμα αυτών των λιστών, θα μπορούσε να λύσει με τρόπο μαγικό το δημοσιονομικό πρόβλημα, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο λαός με άλλες περικοπές και φόρους. Πουλώντας παραμύθι, χαρακτήριζαν τις λίστες «πραγματικό χρυσωρυχείο για τα άδεια δημόσια ταμεία», κατηγορώντας τους «άλλους» ότι φόρτωναν μνημόνια στο λαό, επειδή δεν είχαν την «πολιτική βούληση» να χτυπήσουν τη διαφθορά.
Τη «σπουδαιότητα» αυτών των λιστών για τα δημοσιονομικά του κράτους δεν την αρνούνταν βέβαια ούτε τα κόμματα που κυβέρνησαν πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ, συμβάλλοντας όλοι μαζί στον εγκλωβισμό του λαού σε αυταπάτες και φρούδες προσδοκίες.
Δυο χρόνια και μερικά μνημόνια μετά, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, αποκαλύπτεται πως από τις σχετικές λίστες και τα πρόστιμα, εισπράχθηκαν όλα κι όλα μερικά... φραγκοδίφραγκα, περί τα 87 εκατ. ευρώ. Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι η φοροαποφυγή, οι φοροαπαλλαγές και η φοροδιαφυγή γίνονται από διάφορα νόμιμα και λιγότερο «νόμιμα» κανάλια, όλα υπό την προστασία του σάπιου συστήματος που υπηρετούν από κοινού τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις