Αμεση απαντηση στα νεα κυβερνητικα αντιλαϊκα μετρα και τις αθλιες μεθοδευσεις

Συγκέντρωση σήμερα στις 3.30 μ.μ. στη Βουλή, την ώρα που θα συζητιούνται και θα ψηφίζονται οι τροπολογίες που κατατέθηκαν χτες στα μουλωχτά με νέα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για την "αξιολόγηση"
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή, στις 3.30 μ.μ. έξω από τη Βουλή, ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα που ψηφίζει σήμερα «σαν τον κλέφτη» η κυβέρνηση, απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.
Η κινητοποίηση αποτελεί άμεση αγωνιστική απάντηση στη χτεσινή κατάθεση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σειράς τροπολογιών που προσθέτουν ακόμη 5 προαπαιτούμενα αντιλαϊκά μέτρα σε αυτά του 4ου μνημονίου, που βέβαια θα συμπληρωθούν στη συνέχεια, είτε με την κατάθεση και νέων τροπολογιών είτε με την έκδοση υπουργικών και άλλων αποφάσεων.
Οι τροπολογίες αφορούν το ακόμα μεγαλύτερο «σφαγείο» σε ό,τι αφορά τα κρατικά κονδύλια για την καταβολή των συντάξεων, διαιωνίζουν το σημερινό άθλιο καθεστώς διάλυσης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ενώ αφήνουν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο για ακόμη μεγαλύτερη καρατόμηση του αφορολόγητου ορίου (μισθωτοί, συνταξιούχοι) στην περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα στους κρατικούς προϋπολογισμούς.
Μάλιστα, η κυβέρνηση επέλεξε για μια ακόμα φορά πραξικοπηματικές διαδικασίες εξπρές για το πέρασμα των νέων αντιλαϊκών προαπαιτούμενων, με στόχο να μην πάρει ο λαός χαμπάρι. Οι νέες ρυθμίσεις όχι μόνο κατατέθηκαν από την κυβέρνηση με μορφή τροπολογιών, αλλά επιπλέον συμπληρώθηκαν και σε νομοσχέδιο που αφορά μία απλή «κύρωση συμφωνίας» (για την αλιεία), που σύμφωνα με το άρθρο 108 του Κανονισμού της Βουλής, δικαίωμα τοποθέτησης έχουν μόνο τα κόμματα που δεν υπερψήφισαν την κύρωση συμφωνίας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής! Τελικά, από το προεδρείο της Βουλής και κάτω από διαμαρτυρίες βουλευτών, αυτό που αποφασίστηκε ήταν να έχουν δικαίωμα τοποθέτησης επί των τροπολογιών μόνο τρεις βουλευτές από κάθε κόμμα και συγκεκριμένα ένας ειδικός αγορητής, ένας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ένας απλός αγορητής!
Παράλληλα, από το απόγευμα εκτυλισσόταν σε αίθουσα της Βουλής ενημέρωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτο, και την υπουργό Εργασίας, Ε. Αχτσιόγλου, σχετικά με τις νέες αντιλαϊκές ρυθμίσεις. Σύμφωνα με διαρροές από βουλευτές, η όποια κριτική τους επικεντρώθηκε στην ...επικοινωνιακή διαχείριση του όλου θέματος.
Επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιλέχτηκε για τη "βρώμικη δουλειά" κεφαλαίου και ΕΕ
Το ΠΑΜΕ καλεί όλα τα Συνδικάτα να βρεθούν από το πρωί στους χώρους δουλειάς, «να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, να καταγγείλουν και να καταδικάσουν την κυβέρνηση, καλώντας τους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση». Επίσης, καλεί «τις Λαϊκές Επιτροπές σε κάθε εργατογειτονιά να αξιοποιήσουν όλες τις μορφές ενημέρωσης, στις πλατείες, στα καφενεία, παντού».
«Δεν πρόκειται να τηρήσουμε "σιγήν ιχθύος"», σημειώνει το ΠΑΜΕ σχολιάζοντας το γεγονός ότι η σχετική τροπολογία της κυβέρνησης με τα πρόσθετα μέτρα μπήκε και ψηφίζεται με διαδικασίες εξπρές σε... κύρωση σύμβασης που αφορά την αλιεία στη Μεσόγειο.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σαν τον κλέφτη φέρνει αύριο στη Βουλή για να τα ψηφίσει όλα τα σκληρά μέτρα σε βάρος της εργατικής τάξης, που είναι τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα της "2ης αξιολόγησης" με τροπολογία σε μία σύμβαση για τα ψάρια.
Μέτρα που θα ρημάξουν ακόμη περισσότερο τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Μέτρα όπως: Πάγωμα των συντάξεων μέχρι το τέλος του 2022. Ανατροπές στο νόμο για την απεργία και τα συνδικάτα, που θα σημαίνει νέα μεγαλύτερα εμπόδια στη δράση τους. Παράταση και μετά το 2018 στο καθεστώς της διάλυσης των ΣΣΕ. Μείωση του αφορολόγητου. Ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και πολλά άλλα.
Αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάνει τη βρώμικη δουλειά υπηρετώντας τους επιχειρηματικούς ομίλους και την ΕΕ. Γι' αυτό άλλωστε επιλέχτηκε».
Στη σημερινή κινητοποίηση έξω από τη Βουλή καλεί με ανακοίνωσή της και η ΠΑΣΕΒΕ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις