Ευθυνη των εργατικων σωματειων να αποτρεψουν την δημευση της λαϊκης περιουσιας

Οσχεδιασμός από την κυβέρνηση σε αγαστή σύμπνοια με τους δανειστές και το τραπεζικό σύστημα είναι να προχωρήσει άμεσα η δήμευση της περιουσίας του λαού και της εργατικής τάξης. Αστικό κράτος και τραπεζίτες σε πλήρη ταύτιση συνεχίζουν την αφαίμαξη του κόσμου της εργασίας, υπεξαιρώντας ακόμη και την πρώτη κατοικία των εργαζόμενων, έστω και αν η κυβέρνηση της “πρώτης φοράς αριστεράς” είχε υποσχεθεί ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.
Παράλληλα θεσμοθετούν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σε μια απόπειρα να αποτρέψουν τις αντιδράσεις συλλογικοτήτων και αγωνιζόμενων ανθρώπων που κάθε εβδομάδα δίνουν στα ειρηνοδικεία την μάχη αποτροπής των πλειστηριασμών. Η μόνη δύναμη που μπορεί να αποτρέψει την δήμευση της λαϊκή περιουσίας είναι το ταξικό εργατικό κίνημα, η οργανωμένη εργατική τάξη μέσα από τα σωματεία της.
Αποτελεί αδήριτη αναγκαιότητα τα εργατικά σωματεία με αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων να αποτελέσουν ασπίδα για την εργατική τάξη, να δώσουν το μήνυμα της αντίστασης και της έμπρακτης ανυπακοής απέναντι στις αποφάσεις της κυβέρνησης, που συνιστούν την πιστή εφαρμογή των εντολών των δανειστών σε συνέργεια με εγχώρια ιδιωτικά κεφάλαια που ετοιμάζουν νέο πλιάτσικο στην λαϊκή περιουσία.
Μόνο η συγκεντρωμένη δύναμη του εργατικού κινήματος μπορεί να συντρίψει τα σχέδια της κυβέρνησης και να ακυρώσει στην πράξη, μέσα στην κοινωνία, την εφαρμογή του τέταρτου μνημονίου που θα αποτελέσει το τελικό χτύπημα για τους εργαζόμενους που ήδη διαβιούν σε συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν υλοποιήσει μέχρι κεραίας τον σχεδιασμό της για την εξαΰλωση κάθε εργατικού και δημοκρατικού δικαιώματος.
Το ζήτημα της δήμευσης της πρώτης κατοικίας είναι κεντρικό κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό ζήτημα. Αλλά κυρίως και πάνω από όλα, αφορά ένα κοινωνικό και πολιτικό αγώνα που δεν μπορεί να δοθεί με τρόπο άναρχο και κατακερματισμένο, παρά μόνο μέσα από τις τάξεις του οργανωμένου εργατικού κινήματος προκειμένου να δοθεί το μήνυμα σε ολόκληρη την κοινωνία πως μόνο το ταξικό εργατικό κίνημα μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του λαού και του κόσμου της εργασίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις