Σχέδιο "made in ΣΕΒ"

«Χρειάζεται ένα σχέδιο "made in Greece", χρειάζεται αλλαγή του πολιτικού κλίματος. Οσο μεγαλύτερη ομοψυχία έχουμε, τόσο ευκολότερα επιτυγχάνεται αυτό το σχέδιο. Για να υλοποιηθεί, λοιπόν, αυτό το εθνικό σχέδιο χρειαζόμαστε την ευρύτερη πατριωτική και εθνική συνεννόηση για ένα άλλο πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα» έλεγε τις προάλλες ο Δ. Παπαδημούλης, στέλεχος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το κλείσιμο της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας.
Ο δε πρωθυπουργός έλεγε χτες στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι «τελειώνει η ντροπιαστική επιτροπεία», γαρνίροντας με τη γνωστή κυβερνητική επιχειρηματολογία ότι με βάση τη συμφωνία «λύνονται τα χέρια» της κυβέρνησης για να εφαρμόσει τη δική της οικονομική πολιτική μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου, επιχείρημα που επαναλαμβάνουν όλη τη βδομάδα και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη.
Να λοιπόν πώς η νέα αντιλαϊκή συμφωνία αμπαλάρεται με το μανδύα του «εθνικού στόχου», για τον οποίο αξίζει τάχα να υπομένει τα πάνδεινα ή ακόμα και να παλεύει ο λαός. Κι όλα αυτά όταν το «σχέδιο» της κυβέρνησης είναι στην κυριολεξία «made in... ΣΕΒ», βγαλμένο από τα κιτάπια του κεφαλαίου, απαντώντας καταφατικά σε ένα προς ένα όλα τα αιτήματα που βάζει για τη θωράκιση της κερδοφορίας του. Το πραγματικό ερώτημα, επομένως, δεν παρακάμπτεται, όσα κόλπα κι αν επιστρατεύσει η κυβέρνηση: Ανάπτυξη για ποιον;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις