Η διάσπαση του κινήματος από το ΠΑΜΕ…

Έδωσαν και πήραν με αφορμή τις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις οι κουβέντες περί διάσπασης του κινήματος από το ΠΑΜΕ και περί της δυνατότητας για κοινές απεργιακές συγκεντρώσεις. Προφανώς όσοι μιλούσαν για διάσπαση του κινήματος από το ΠΑΜΕ έβλεπαν τις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις με τα γνωστά αντιΠΑΜΕ γυαλιά αφού ως γνωστόν στις υπόλοιπες απεργιακές συγκεντρώσεις, πέραν αυτής του ΠΑΜΕ, μαζεύτηκαν πέντε άνθρωποι, που δεν έμοιαζαν ούτε με γκρουπ τουριστών αφού ούτε λεωφορείο δεν μπορούσαν να γεμίσουν!
Η ιστορία των κοινών συγκεντρώσεων με τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό, έχει λήξει για τις ταξικές δυνάμεις εδώ και πολλά χρόνια, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει κανένα κοινό πλαίσιο με αυτούς που μοναδικός τους στόχος είναι να χειραγωγήσουν και να αποπροσανατολίσουν το κίνημα! Πρόσφατο παράδειγμα η απλόχερη στήριξη του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού στην «Αριστερή» κυβέρνηση σε δημοψηφίσματα και διαπραγματεύσεις για να γίνει κατορθωτό το λιάνισμα του κόσμου. Άλλωστε κοινές συγκεντρώσεις με αυτούς που στέλνουν τον κόσμο στον καναπέ και στην εξοχή δεν θα είχαν κανένα νόημα!
Γιατί ξεκίνησε λοιπόν αυτή η κουβέντα περί ενότητας του κινήματος αυτήν την στιγμή;! Μα γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα φέρνει προς ψήφιση τέταρτο μνημόνιο και οι δυνάμεις της «ενότητας» ψάχνουν να ρίξουν κάπου την ευθύνη για την πλάτη που έβαλαν στο να φτάσουμε μέχρι εδώ. Για διάσπαση του κινήματος από το ΠΑΜΕ μιλάνε όλοι αυτοί οι οποίοι στήριξαν όλα τα παπατζιλίκια του ΣΥΡΙΖΑ με δημοψηφίσματα και διαπραγματεύσεις προκειμένου να περάσουν νέα μνημόνια και αντιλαϊκοί νόμοι.
Οι τύποι που στήριξαν όλα τα τρικ της κυβέρνησης προκειμένου να πετσοκοπούν από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όσα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα δεν είχαν καταφέρει να πετσοκόψουν οι προηγούμενοι και κατηγορούν το ΠΑΜΕ για διάσπαση του κινήματος, είναι οι ίδιοι τύποι που το 2011 μόλις έβλεπαν το ταξικό κίνημα στις πλατείες άρχιζαν να ουρλιάζουν μαζί με τους φασίστες σαν λυσσασμένα σκυλιά «έξω τα κόμματα, έξω τα χρώματα», είναι οι ίδιοι τύποι που σήκωναν μέχρι και χέρι και πόδι στους ταξικούς συνδικαλιστές για να τους διώξουν από τις πλατείες, είναι οι ίδιοι τύποι που έκαναν πλάτες στους παρακρατικούς για να επιτεθούν με λύσσα στις ταξικές δυνάμεις στην πλατεία Συντάγματος, είναι οι ίδιοι τύποι που έκαναν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο κόμμα την Χρυσή Αυγή καλλιεργώντας στον λαό αυταπάτες, είναι οι ίδιοι τύποι που έστειλαν τον λαό στον καναπέ να περιμένει λύσεις από μάγους και μαγικά!
Αυτοί είναι οι τύποι που μιλούν για διάσπαση του κινήματος από το ΠΑΜΕ! Είναι οι τύποι που θέλουν το ΠΑΜΕ των εκατοντάδων χιλιάδων να σύρεται στις συγκεντρώσεις τους ως χειροκροτητής του αποπροσανατολισμού που καλλιεργούν, ως ουρά του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού. Γιατί εάν το ΠΑΜΕ βρεθεί στις πλατείες με την καθαρή ταξική του άποψη, τότε όλοι αυτοί οι υπέρμαχοι της ενότητας του κινήματος αφού πρώτα αρχίσουν τις κραυγές «έξω τα κόμματα» κατόπιν επιτίθενται με μολότοφ να κάψουν την ενότητα, αφού δεν ανέχονται καμία άλλη ενότητα παρά μόνο αυτήν που βολεύει τον καπιταλισμό!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις