Πρόβλεψη

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση δεν στερείται έμπνευσης στην προσπάθεια να ξεγελάσει το λαό για τον ταξικό χαρακτήρα των μέτρων και την πρόθεσή της να δώσει μέχρις εσχάτων τη μάχη για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του.
Ετσι, όσο πλησιάζει η συζήτηση και ψήφιση της αντιλαϊκής συμφωνίας, διαβάζουμε και ακούμε διάφορα, όπως για παράδειγμα ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία πριν την εφαρμογή της, με στόχο να πετύχει καλύτερους όρους, ή ότι δεν πρόκειται να την εφαρμόσει καν, αν τελικά το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο πρόγραμμα.
Η κυβέρνηση «πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες», για να δημιουργήσει την αίσθηση στο λαό ότι η ίδια σύρθηκε τάχα να υπογράψει τη συμφωνία, ότι τα μέτρα είναι λίγο - πολύ «αχρείαστα», αλλά επιβάλλονται για το γινάτι του ΔΝΤ, ότι η διαπραγματευτική της δεινότητα δεν εξαντλήθηκε στη δεύτερη διαπραγμάτευση και ότι διαθέτει ...αποθέματα να κάνει κάτι καλύτερο, σε μια επόμενη συζήτηση για τα μέτρα που ετοιμάζεται να ψηφίσει την ερχόμενη βδομάδα.
Κάπως έτσι προσπαθεί να κρατήσει το λαό σε στάση αναμονής και να αποσπάσει συγχωροχάρτι για όσα καινούργια ετοιμάζεται να του φορτώσει στην πλάτη.
Εμείς, πάντως, θα κάνουμε μια πρόβλεψη: Η κυβέρνηση όχι μόνο θα εφαρμόσει μέχρι κεραίας όσα αποφασίζει με το κουαρτέτο, αλλά θα προσθέσει κι άλλα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα στον μέχρι τώρα λογαριασμό, όταν σε λίγους μήνες θα εξελίσσεται η τρίτη «αξιολόγηση». Τα παραδείγματα, άλλωστε, από το παρελθόν μπορούν να γεμίσουν ολόκληρες σελίδες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις