Απάτη ολκής με τα "αντίμετρα"

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ξεδιπλώνει μια ακόμη απάτη ολκής γύρω από τα λεγόμενα «αντίμετρα».
Η βασική λαθροχειρία που κάνει είναι ότι κρύβει πως τα μέτρα αυτά αφορούν κατά βάση και πάλι την έμμεση ή άμεση ενίσχυση των μεγάλων επιχειρήσεων και ομίλων. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε αυτά εντάσσονται πρόγραμμα επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, πάμφθηνης δηλαδή εργατικής δύναμης για το κεφάλαιο, αλλά και η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, που αποτελούν άμεση επιδότηση του μεγάλου κεφαλαίου, ενώ και μια σειρά άλλα πάλι αυτό ενισχύουν, όπως π.χ. η μείωση της συμμετοχής στα συνταγογραφούμενα φάρμακα, που, καθώς γίνεται μέσα στην αγορά, τελικά θα ενισχύει τις εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες που προωθούν τα γενόσημα. Ετσι, τα «αντίμετρα» δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αποτελούν στοιχείο της πολιτικής στήριξης των μονοπωλιακών ομίλων.
Κατά το υπόλοιπο μέρος τους τα μέτρα αυτά εντάσσονται σε μια πολιτική διαχείρισης της ακραίας φτώχειας που η κυβέρνηση ουσιαστικά παραδέχεται ότι θα μεγαλώσει τα επόμενα χρόνια και που επιβαρύνει τελικά τους ίδιους τους εργαζόμενους. Αποτελούν δηλαδή αναδιανομή της φτώχειας, όπως δείχνει και το γεγονός ότι έχουν ως όρο και προϋπόθεση την ολόπλευρη εφαρμογή του αντιλαϊκού προγράμματος με την παραγωγή πλεονασμάτων «φαραωνικού» χαρακτήρα 3,5% ετησίως, από τη φοροληστεία, το νέο τσεκούρι στις συντάξεις κ.ο.κ., ενώ έχουν αφετηρία την ισοπέδωση των κάθε είδους προνοιακών επιδομάτων που έχουν απομείνει για τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά, όπως ακριβώς δηλαδή περιγράφουμε και δίπλα.
Η ουσία βέβαια είναι ότι ακόμα και με πλήρη υλοποίηση των προβλεπόμενων «αντίμετρων» δεν καλύπτονται ούτε στοιχειωδώς οι σύγχρονες, διευρυμένες λαϊκές ανάγκες. Αλλωστε, το τμήμα των μισθωτών και των αυτοαπασχολούμενων που σήμερα δεν μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς είναι πολύ μεγαλύτερο απ' αυτό που περιλαμβάνει η αστική στατιστική στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας. Είναι πρόκληση αυτοί που εξαθλιώνουν το λαό να πετάνε ένα ξεροκόμματο και να ζητάνε και ευγνωμοσύνη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις