Κουρελούδες από πλαστικές σακούλες σε αστέγους της Θεσσαλονίκης…

Δεν είναι τρολιά! Δεν είναι τρολιά! Δεν είναι τρολιά!
Μου έρχεται να με πιάσουν τα κλάματα! Το 2017 με τόσο πλούτο γύρω μας, με τόσο ανεπτυγμένη επιστήμη, με τόσο εξελιγμένες μηχανές, η ΕΡΤ3 διαφημίζει κουρελούδες από πλαστικές σακούλες για τους αστέγους! Η τηλεόραση την οποία υπερασπίσαμε από το «μαύρο» περνώντας νύχτες και μέρες κάτω από την βροχή έξω από το κτίριό της, ρίχνει «μαύρο» στην ημέρα ρίχνει νερό στη φωτιά!
Οι προσκεκλημένοι της εκπομπής που φτιάχνουν τις κουρελούδες από πλαστικές σακούλες εξηγούν τα καλά της χρήσης τους από τους αστέγους! Οι συγκεκριμένες κουρελούδες προστατεύουν τους αστέγους από την υγρασία και από την θερμοκρασία του εδάφους και έρχονται για να αντικαταστήσουν τα χαρτόνια! Οι συγκεκριμένες κουρελούδες από πλαστικές σακούλες είναι και πιο χρηστικές γιατί μπορεί να τυλιχθούν και να μεταφερθούν ως υποστρώματα! Οι συγκεκριμένες κουρελούδες από πλαστικές σακούλες είναι και ντελικάτες! Δυστυχώς για αρχή φτιάχτηκαν μόνο οκτώ τέτοιες κουρελούδες.
2017 παραμονές της ψήφισης του τετάρτου μνημονίου η ΕΡΤ3 διαφημίζει τις κουρελούδες από πλαστικές σακούλες. Δύο παιδάκια που νομίζουν ότι κάνουν δημοσιογραφία διαπράττουν ύβρη στο γένος του ανθρώπου, ωθώντας το να ξαναπέσει εν ριπή οφθαλμού στα τέσσερα από τα οποία σηκώθηκε με κόπο εκατομμυρίων χρόνων και με τη θυσία εκατομμυρίων ανθρώπων! Δύο παιδάκια το 2017 με σταυρούς και κομποσκοίνια, αντί να καλούν τον άνθρωπο να σταθεί στο ύψος του ανθρώπινου γένους τον καλούν να κατρακυλήσει στις κουρελούδες για τους αστέγους! Δύο παιδάκια που παριστάνουν τους δημοσιογράφους αντί να απαιτήσουν να μην υπάρχει ούτε ένας άστεγος το 2017, καλούν τον κόσμο να «πλέξει» κουρελούδες για αστέγους! Δύο παιδάκια, παραμονές της ψήφισης του τετάρτου μνημονίου με την κοινωνία να βράζει, με απεργιακές κινητοποιήσεις ενόψει, διαφημίζουν την φιλανθρωπία προς τους αστέγους με πλαστικές κουρελούδες! Δύο παιδάκια, την ώρα που η κυβέρνησή τους φέρνει προς ψήφιση τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για να αρπάξει την κατοικία του κοσμάκη και να την δώσει στις τράπεζες, διαφημίζουν στους υπό έξωση ανθρώπους τις ντελικάτες πλαστικές κουρελούδες που τους περιμένουν!
Η τηλεόραση την οποία υπερασπίσαμε από το «μαύρο» και την βαρβαρότητα, διαφημίζει το «μαύρο» και την βαρβαρότητα! Η τηλεόραση που μπήκαμε μπροστά για να μην την καταλάβουν οι δυνάμεις καταστολής, διαφημίζει τις πλαστικές κουρελούδες για τους αστέγους! Η τηλεόραση της αριστερής ελπίδας ρίχνει τόσο «μαύρο» όσο ούτε η ΥΕΝΕΔ της χούντας δεν κατάφερε να ρίξει!
Θα ξημερώσουν όμως άλλες ημέρες και δεν θα έχει άλλη εξορία που να θρηνήσει ο ποιητής κι ω τότε… τότε! Να βουλιάξουν οι δρόμοι και οι πλατείες αυτήν την εβδομάδα, να μην περάσει το τέταρτο μνημόνιο, να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς αστέγους και εκμεταλλευόμενους, χωρίς πεινασμένους, χωρίς εξαθλιωμένους! Να δοθεί άμεση απάντηση στην «μαυρίλα» της κρατικής αριστερής τηλεόρασης που το 2017 διαφημίζει πλαστικές κουρελούδες για αστέγους για να κάνει τον κόσμο, που θα του αρπάξει το σπίτι με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, να εξοικειωθεί με την ιδέα του άστεγου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις