ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΠΑΝΗΓΥΡΙ";

Μια μεγάλη εμποροπανήγυρη όλη η Ελλάδα με τους Συριζαίους να εκθέτουν την πραμάτεια για ξε-πούλημα. Όλα τζάμπα! Πόσο θα κρατήσει αυτό το «πανηγύρι»; Θα κρατήσει …  Υπάρχει ακόμη αρκετή πραμάτεια στα κρατικά μπαούλα κι οι πελάτες κονταροχτυπιόνται με όλα τα μέσα, θεμιτά κι αθέμιτα, – στο κυνήγι του κέρδους δεν υπάρχουν αθέμιτα βεβαίως – προκειμένου να εξασφαλίσουν μερίδα από τις σάρκες του τόπου που διαμελίζεται. Μια περιήγηση στην ιστοσελίδα του εμπόρου (ΤΑΥΠΕΔ –http://www.hradf.com/portfolio?tab=ypodomes) είναι αρκετή. Τρεις κατηγορίες όλα: Εταιρείες – Υποδομές – Ακίνητα. Όλα για ξε-πούλημα. Με επισήμανση: Ολοκληρωμένη ή επικείμενη (για ξεπούλημα).
Τι έγινε με τον λιμάνι της Θεσσαλονίκης; Ξε-πουλήθηκε. Έχει σημασία το τίμημα για το οποίο χύνεται τόσο μελάνι; Πράγματι ξε-πουλήθηκε: 50% γερμανικά fund, 35% Γαλλικά και Κινέζικα συμφέροντα) και το υπόλοιπο 15%  εταιρία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη. 232 εκ.€ το τίμημα για το μεγαλύτερο λιμάνι των Βαλκανίων  και «προίκα» 157 εκ. του ΟΛΘ (80 εκ.€  χρηματικά διαθέσιμα και 76 εκ.€ αποθεματικά) για τους επενδυτές.  Όσα έχουν ξεπουληθεί μέχρι σήμερα εξασφάλισαν διαφορετικούς όρους; Όχι. Το Ξε-πούλημα αυτό ακριβώς σημαίνει. Ξε-πούλημα.
Σειρά έχει σύντομα και η ιδιωτική περιουσία: Καταθέσεις, ακίνητα, χωράφια, μικρομάγαζα και τέλος γιατί όχι κι αυτοκίνητα (για σκραπ). Όλα πουλιόνται. Όλα αγοράζονται. Θα μας επιτρέψουν να κρατήσουμε μονάχα τους φόβους και τις αυταπάτες μας. Χάρη σε αυτούς τους φόβους και τις αυταπάτες το πανηγύρι κρατάει ακόμα κι εμείς συνεχίζουμε να απαριθμούμε, να δυσανασχετούμε, να εξ-οργιζόμαστε, να καταγγέλλουμε, να καταριόμαστε, να, να, να, ΄- στο δρόμο ακόμα δεν  κατεβαίνουμε – οπότε, πόσο θα ξαφνιαστούμε άραγε όταν ακούσουμε πίσω μας μια φωνή να λέει, «πάρε το κώλο σου από το καναπέ μαλάκα γιατί κατάσχεται»;  – Κάθε πανηγύρι κάποτε τελειώνει …

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις