Η "μηχανική" της εξαπάτησης

«Πλέον περνάμε σε μια νέα φάση του κυβερνητικού έργου, όπου τα πολύ δύσκολα είναι πίσω μας και πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στην κοινωνική ατζέντα, αλλά και στην ανάπτυξη...», δήλωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στον «Flash», για να καλλιεργήσει στο λαό προσμονή για καλύτερες μέρες.
Είναι, βεβαίως, ήδη γνωστό ότι τα επόμενα και για πολλά χρόνια ο λαός θα συνεχίσει να στενάζει, αφού στα παλιά μέτρα θα προστίθενται τα νέα και όσα ακόμα απαιτηθούν για να ανακάμψει η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Για όλα αυτά τι λέει η κυβέρνηση; «Ξέρετε πάρα πολύ καλά πως είμαστε υποχρεωμένοι να κυβερνάμε μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο. Σ' ένα πλαίσιο του οποίου η μορφή καθορίζεται από τη μηχανική της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου. Δηλαδή, δανειζόμαστε από τον επίσημο τομέα, ο επίσημος τομέας απαιτεί μεταρρυθμίσεις και σε περίπτωση που εμείς αρνηθούμε το σύνολο των μεταρρυθμίσεων, ο επίσημος τομέας σταματάει να δανείζει και η χώρα απειλείται με χρεοκοπία. Αυτή είναι η πολιτική μηχανική του μνημονίου (...) Είναι γνωστή αυτή η μηχανική», απαντάει επιστρατεύοντας τη «μηχανική» της πολιτικής εξαπάτησης.
Γιατί το ζήτημα δεν είναι τεχνικό - διαδικαστικό, ούτε φυσικά η κυβέρνηση «άγεται και φέρεται» από τους «κακούς» και «απαιτητικούς» δανειστές.
Το ζήτημα είναι πολιτικό - ταξικό, αφού οι επιλογές της κυβέρνησης υπαγορεύονται απ' τα ταξικά συμφέροντα του κεφαλαίου. Γι' αυτό είναι βαθιά αντιλαϊκές, σήμερα και αύριο, μέχρι να αποφασίσει ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να καθορίσει προς όφελός του τις εξελίξεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις