Φαιά ουσία

 επιστροφή στην ανάπτυξη, και μάλιστα με βιώσιμα χαρακτηριστικά, απαιτεί την απόρριψη του παλαιού παραγωγικού μοντέλου και τις κατεστημένες νοοτροπίες που καλλιέργησε. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η απενοχοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην αντίληψη της κοινωνίας και η ριζική μεταβολή του πλαισίου παρακολούθησης της δημοσιονομικής προσαρμογής, της χαρακτηριζόμενης ως εποπτείας, με την υιοθέτηση ενός προοδευτικού σχεδίου μετασχηματισμών και αλλαγών που θα συμβάλουν στον εκμοντερνισμό της οικονομίας».
Ετσι περιγράφει σε συνέντευξή του ο Δ. Λιάκος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, το όραμα της κυβέρνησης για μια «βιώσιμη ανάπτυξη».
Αποκωδικοποιώντας τα λόγια του, το στέλεχος της κυβέρνησης προαναγγέλλει την αντικατάσταση της «εποπτείας» των μνημονίων από ένα πλέγμα μεταρρυθμίσεων για τον «εκμοντερνισμό της οικονομίας».
Που σημαίνει συνέχιση και ένταση των αντιλαϊκών - αντεργατικών μέτρων, έστω και χωρίς μνημόνια, για να γίνει και να παραμείνει η οικονομία πιο ανταγωνιστική.
Κι όλα αυτά, με «απενοχοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην αντίληψη της οικονομίας», που σημαίνει ανοχή ή και συστράτευση του λαού στην πολιτική που τον καταδικάζει σε θυσίες δίχως τέλος.
Πάντως, για ένα πράγμα δεν μπορείς να κατηγορήσεις τους ΣΥΡΙΖΑίους: Οτι δεν ξοδεύουν χρόνο και ...φαιά ουσία για να βρουν τα καταλληλότερα λόγια, πίσω από τα οποία προσπαθούν να κρύψουν τα πιο αντιλαϊκά τους σχέδια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις