Τους "στοιχειώνει" η 1η Μάη

Πραγματικό «περιβόλι» τα μηνύματα των αστικών κομμάτων για την Πρωτομαγιά. Πέρα από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, που το σχολιάσαμε τις προηγούμενες μέρες, σταχυολογούμε από τα υπόλοιπα:
«Τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων διασφαλίζονται μόνο μέσα από μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν νέες δουλειές και ευκαιρίες, πρωτίστως για τη νέα γενιά», σημειώνει η ΝΔ, καλώντας τους εργαζόμενους να συστρατευθούν στις «μεταρρυθμίσεις» που βίωσαν από πρώτο χέρι όσο ήταν κυβέρνηση η ίδια, πριν δώσει τη σκυτάλη στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη διαπιστώνει ότι «οι κοινωνικές και εργασιακές κατακτήσεις» των εργαζομένων «αμφισβητούνται και συνθλίβονται από νεοφιλελεύθερες, νεοσυντηρητικές αντιλήψεις», κρατώντας ζεστή την αυταπάτη ότι με μια άλλη διαχείριση, «λιγότερο» συντηρητική και νεοφιλελεύθερη, μπορεί να υπάρξει ανάσχεση και αποκατάσταση των απωλειών.
«Ενα νέο ασφαλιστικό σύστημα που θα απεγκλωβίσει την Ελλάδα από την κρίση» ζητάει το Ποτάμι, υπενθυμίζοντας τις αξιώσεις της εργοδοσίας για παραπέρα αποδόμηση των ήδη πετσοκομμένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στο όνομα της «βιωσιμότητας» του συστήματος.
«Η Πρωτομαγιά σημαίνει πρόσκληση προς τους κοινωνικούς εταίρους για να μπει η χώρα σε πορεία ανάπτυξης και να βγει από τα μνημόνια και την κρίση», σημειώνει, τέλος, η Ενωση Κεντρώων, καλώντας σε ενίσχυση του κοινού μετώπου εργοδοτών και εργατοπατέρων για να πάρει μπροστά η καπιταλιστική οικονομία.
Ο καθένας προσπαθεί να φέρει στα μέτρα του την Πρωτομαγιά, αλλά όλοι συναντιούνται σε ένα πράγμα: Στη βεβήλωση του πραγματικού, ταξικού μηνύματος της 1ης Μάη, που τους στοιχειώνει και απειλεί το σάπιο σύστημα που «ομού και αντάμα» υπερασπίζονται και υπηρετούν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις