Ο καημός τους δεν είναι οι άνεργοι

Μ' ένα «πινγκ πονγκ» δηλώσεων, κυβέρνηση και ΝΔ προσπάθησαν να υπερασπιστούν, ο καθένας για τον εαυτό του, τον τίτλο του καλύτερου ...«συμπαραστάτη» των ανέργων.
Αφορμή στάθηκε η μεταφορά χρηματικών διαθεσίμων του ΟΑΕΔ, ύψους 65 εκατ. ευρώ, σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδας, όπως είχε γίνει και στο παρελθόν, προκειμένου η κυβέρνηση να διαθέτει ρευστό στην περίπτωση που χρειαστεί να ανταποκριθεί σε έκτακτες καταστάσεις εξυπηρέτησης των δανειακών της υποχρεώσεων.
Η ΝΔ, ως «αθώα του αίματος», κατήγγειλε την κυβέρνηση, ενώ ο γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδ. Νεφελούδης, χαρακτήρισε «αυτονόητη πρακτική για την προστασία των χρημάτων των εργαζομένων».
Βέβαια, ο πόνος και των δυο δεν είναι για τους ανέργους, από τους οποίους μόλις ένας στους δέκα δικαιούται το επίδομα ανεργίας με τα κριτήρια που θέτει ο ΟΑΕΔ, ενώ ο προϋπολογισμός του Οργανισμού γέρνει ολοένα και περισσότερο προς τα προγράμματα ενίσχυσης των εργοδοτών, στο πλαίσιο των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.
Μόλις πρόσφατα, μάλιστα, η κυβέρνηση αποφάσισε να σπρώξει ακόμα και το επίδομα ανεργίας στα σαγόνια της εργοδοσίας, ενώ σε ισχύ βρίσκεται και το «ποινολόγιο», με το οποίο, αν κάποιος άνεργος δεν δεχτεί οποιαδήποτε απασχόληση του προταθεί, χάνει σταδιακά το επίδομα και τις όποιες παροχές έχουν απομείνει να δίνονται από τον ΟΑΕΔ.
Για όλα αυτά, βέβαια, κανείς δεν πρόκειται να δει και να ακούσει τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, της ΝΔ και όλων των αστικών κομμάτων να διαφωνούν και να καβγαδίζουν μεταξύ τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις