Βαρέλι δίχως πάτο ...

Οταν από το ΔΝΤ τέθηκε εκ νέου θέμα Ασφαλιστικού, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της «αξιολόγησης», πριν από έναν περίπου μήνα, η κυβέρνηση βγήκε να φωνάξει ότι αυτά είναι «ακραίες» απόψεις του Ταμείου, ότι το Ασφαλιστικό τελείωσε με την πρώτη «αξιολόγηση» και ότι κάνουν «όνειρα θερινής νυκτός» όσοι θέλουν να το βάλουν από την πίσω πόρτα στη δεύτερη «αξιολόγηση.
Χτες, μάθαμε ότι το Ασφαλιστικό είναι από τα πρώτα θέματα και στη δεύτερη «αξιολόγηση» και μάλιστα με τη βούλα του Γιούρογκρουπ, που θα το συζητήσει στην επόμενη συνεδρίασή του.
Κατά τον ίδιο τρόπο, εδώ και μερικές βδομάδες έρχεται και επανέρχεται η συζήτηση για ένα ενδεχόμενο τέταρτο μνημόνιο, το οποίο ξορκίζουν εν χορώ όλοι στην κυβέρνηση. Τέτοιο θέμα, λένε, δεν τίθεται και ότι το βάζουν το ΔΝΤ και ορισμένοι «ακραίοι» της Γερμανίας.
Εμείς δεν θέλουμε να προκαταλάβουμε τις εξελίξεις, αλλά σε κάθε περίπτωση σημειώνουμε τα εξής: Το Ασφαλιστικό, όπως και όλα τα άλλα μέτωπα των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, ούτε έκλεισαν ποτέ, ούτε πρόκειται να κλείσουν, όσο το κεφάλαιο έχει την εξουσία και κρατάει στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας, ανεξάρτητα από το αν οι ανατροπές θα περνάνε μέσα από μνημόνια ή όχι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις