Τα πανηγύρια του Αρχιεπισκόπου για την ανατροπή των Λαϊκών Δημοκρατιών!

Καμία εντύπωση δεν μας προξένησαν τα όσα είπε ο Aρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με αφορμή μία τεχνητή κόντρα με την κυβέρνηση της Αριστεράς (ο θεός του να την κάνει Αριστερά)! Έτσι κι αλλιώς ξέρει η Αριστερά, όχι απλώς να αποπροσανατολίζει τον λαό από την μετωπική επίθεσή της εναντίον του, αλλά και να δημιουργεί το έδαφος για την καλλιέργεια του αντικομμουνισμού!
Δεν έχασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την ευκαιρία και ενώ «ήρθησαν οι παρεξηγήσεις» του με την κυβερνώσα αριστερά, που και ο ίδιος πολύ καλά γνωρίζει ότι καμία σχέση δεν έχει με τον κομμουνισμό, να επιδοθεί σε έναν πρωτόγονο αντικομμουνισμό λέγοντας ότι «τα κόμματα της Αριστεράς με τη γνωστή φιλοσοφικο-κοινωνική βιοκοσμοθεωρία του κομμουνιστικού κοσμοειδώλου, όπως γνώρισε το χωρισμό αυτό ο καταρρεύσας υπαρκτός σοσιαλισμός στο ανατολικό μπλοκ, που στην ουσία ήταν ο διωγμός της θρησκευτικής πίστεως…»!
Αλήθεια, δεν ξέρει ο Αρχιεπίσκοπος ότι η κυβερνώσα αριστερά έστησε κανιβαλικούς χορούς πάνω στο «πτώμα» των Λαϊκών Δημοκρατιών, ή μήπως κι αυτός σαν τον προηγούμενο αρχιεπίσκοπο διάβαζε εκείνην την εποχή;! Δεν ξέρει ότι η άποψη της κυβερνώσας Αριστεράς για τις Λαϊκές Δημοκρατίες ταυτίζεται με την δική του άποψη;! Δεν γνωρίζει ο Αρχιεπίσκοπος ότι κανένας διωγμός δεν υπήρχε σε βάρος καμίας θρησκείας στις Λαϊκές Δημοκρατίες, αλλά ο κάθε πιστός σε όποιον Θεό κι αν πίστευε μπορούσε ελεύθερα να ασκεί τα θρησκευτικά του πιστεύω;! Εκτός κι αν ο Αρχιεπίσκοπος πιστεύει ότι ελευθερία για την θρησκεία σημαίνει χρηματοδότησή της από το κράτος, δικαίωμα της θρησκείας να «καπελώνει» τα εγκόσμια και τα επουράνια και πάνω απ’ όλα αποκλειστικότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας έναντι των άλλων θρησκειών! Τέτοια δικαιώματα είναι αλήθεια ότι δεν είχε η Ορθόδοξη Εκκλησία και γενικά οι θρησκείες στις Λαϊκές Δημοκρατίες. Γιατί κατά τα άλλα όποιος ταξίδεψε στις Λαϊκές Δημοκρατίες δεν είδε κανέναν ναό κλειστό!
Όσον αφορά τους πανηγυρισμούς του Αρχιεπισκόπου για την διάλυση των Λαϊκών Δημοκρατιών, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι έχει και τα δίκια του! Εάν επικρατούσε από μια «δυστροπία» του λαϊκού παράγοντα ο κομμουνισμός στην Ελλάδα τότε το κάθε χωριό θα είχε τουλάχιστον έναν γιατρό και όχι τουλάχιστον έναν παπά όπως έχει τώρα και μάλιστα με χρήματα του κράτους και όχι της εκκλησίας! Εάν επίσης επικρατούσε ο κομμουνισμός ο κόσμος θα είχε να φάει και δεν θα στοιβάζονταν στις ουρές των συσσιτίων της εκκλησίας! Εάν επικρατούσε ο κομμουνισμός τα σπίτια του λαού δεν θα τα άρπαζαν οι τραπεζίτες κι έτσι ο λαός δεν θα χρειαζόταν το έλεος των κοινωνικών δομών της εκκλησίας για να στεγαστεί κάπου! Τότε ποιος θα ήταν ο ρόλος της εκκλησίας;! Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα της Ιεραρχίας με τις Λαϊκές Δημοκρατίες. Ότι περιόρισαν τους λόγους και τις αιτίες που ο άνθρωπος φοβισμένος από τον κατατρεγμό απευθυνόταν στον Ουρανό κι όχι γιατί διώχθηκε η θρησκεία από τα Λαϊκά Κράτη.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πολύ καλά γνωρίζει ότι ο πρωθυπουργός έχει τόση σχέση με τον κομμουνισμό, όση έχει και ο ίδιος. Μια χαρά όμως κι αυτός έριξε νερό στο μύλο της κυβέρνησης βαφτίζοντας κομμουνιστή τον πρωθυπουργό του τρίτου μνημονίου και των αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων και νομιμοποίησε κι αυτός με την σειρά του όσους μαζί με τον Άδωνι και τον Κυριάκο φωνάζουν «κάτω οι κομμουνιστές» απευθυνόμενοι στην κυβέρνηση που υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τους επί γης εκπροσώπους του Θεού, που δεν είναι άλλοι από τους νοικοκύρηδες πλουτοκράτες, οι οποίοι λόγω ελλείψεως αμαρτιών τρώνε με δέκα μασέλες!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις