Ποια Μακρονησος – Το Long Island...

Αν είχατε βάλει κάποιο στοίχημα ποιος θα είναι ο επόμενος τόπος αγώνα και μαρτυρίου που θα μαγάριζε ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον ήδη ξέρετε ότι αν ποντάρατε στη Μακρόνησο, έχετε κερδίσει. Την Κυριακή η Αυγή, το Left, το Σπούντνικ (το ποιο;) κι άλλα κομματικά ΜΜΕ διοργανώνουν εκδρομή τιμής και μνήμης (λένε). Kι έρχεται και δένει τόσο αρμονικά με την επίσκεψη-ξεφτίλα του Τσίπρα στον Τραμπ, που μόνο κάποιο πολύ σατανικό μυαλό θα το είχε σκεφτεί.
Αρχικά ας ελπίσουμε ότι δε θα μπερδευτούν παίρνοντας μαζί τους και χρυσαυγίτες. Το έχουν αυτό με τα νησιά και ο κίνδυνος αυξάνεται αν η Αυλωνίτου συμμετέχει στην επίσκεψη.
Επίσης, ελπίζουμε να υπάρχει ειδική ενότητα στην ξενάγηση, όπου θα εξαίρεται ο στρατηγός Βαν Φλιτ και ο ρόλος του, που μπορεί να φαινόταν διαβολικός αλλά τελικά ήταν καλός. Και γενικά να υπερτονίζεται ο ρόλος των ΗΠΑ στην εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στη χώρα. Θα μπορούσαν να το πάνε ένα βήμα παραπέρα και να πουν και για την εξάλειψη του κινδύνου του κομμουνισμού αλλά εντάξει είναι και αριστεροί άνθρωποι.
Στα πλαίσια αυτά της αριστεράς, είμαστε σίγουροι ότι θα τονιστεί ότι οι εξόριστοι της Μακρονήσου ήταν θύματα κακοδικίας και οι νόμοι του εμφυλιακού και μετεμφυλιακού κράτους δεν έπαιζαν κανένα ρόλο (κάθε ομοιότητα με τη σύγχρονη πραγματικότητα ΔΕΝ είναι συμπτωματική). Φυσικά, οι εξόριστοι ήταν μόνο αριστεροί, προοδευτικοί άνθρωποι. Εντάξει μπορεί να είχε και κάποιους κομμουνιστές, αλλά περασμένα ξεχασμένα.
Φεύγοντας καλό θα ήταν να βάλουν και μια πλακέτα μετονομασίας της Μακρονήσου σε Long Island, γιατί η Μακρόνησος είναι αρνητικά φορτισμένη ακόμα και σήμερα και μπορεί να εμποδίσει πιθανούς επενδυτές.
Για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά, η Μακρόνησος και οι άλλοι ιεροί μας τόποι δε γίνεται να μαγαριστούν, όσο και αν το προσπαθήσουν. Κανονικά θα έπρεπε, αν υπάρχει ακόμα τσίπα σε κάποιους Συριζαίους, να ακύρωναν την εκδρομή ή έστω την προσωπική τους συμμετοχή. Αλλά αν πιστεύαμε στη μετά θάνατον ζωή, είμαστε σίγουροι ότι οι νεκροί της θα ετοίμαζαν μια ιδιαίτερη υποδοχή στους Συριζαίους. Και θα ξόδευαν λίγο χρόνο απ’ την αιωνιότητα για να τους φτύσουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις