Σκορπωντας την απογοητευση!

Σκορπάς λέει την απογοήτευση και παρασέρνεις κι άλλους μαζί σου! Σάμπως το θέλεις;! Ζεις χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα! Παρ’ όλα αυτά έχεις βρει μια φόρμουλα να προσαρμοστείς σ’ αυτό! Κεριά και μια μπαταρία αυτοκινήτου που στην φορτίζει κάθε τόσο ένας φίλος για να έχεις στοιχειώδες φως για διάβασμα! Όμως δεν μπορείς και να πετάς από την χαρά σου για την μπαταρία του αυτοκινήτου και για τα κεριά!
Σκορπάς λέει την απογοήτευση και παρασέρνεις κι άλλους μαζί σου! Σάμπως το κάνεις επίτηδες;! Ζεις χωρίς νερό! Παρ’ όλα αυτά έχεις βρει μια φόρμουλα! Κλέβεις νερό από το κοινόχρηστο! Γεμίζεις μπουκάλια μέσα στα μεσάνυχτα σαν τον διαρρήκτη για να μην σε δει κανείς! Έχεις νερό για να πιεις και για να πας στην τουαλέτα! Για μπάνιο πρέπει να μετακινηθείς πολλά χιλιόμετρα! Δεν μπορείς να πετάς από την χαρά σου καθώς κλέβεις νερό από το κοινόχρηστο!
Σκορπάς λέει την απογοήτευση και παρασέρνεις κι άλλους μαζί σου! Σάμπως το κάνεις από χόμπι;! Ζεις χωρίς θέρμανση! Κοιμάσαι και σηκώνεσαι ντυμένος σαν να βρίσκεσαι σε στρατιωτική άσκηση μέσα στο καταχείμωνο! Όταν το κρύο παραζορίζει πηγαίνεις καμιά επίσκεψη για να ζεσταθείς! Άμα σε ποτίσουν και κανένα τσίπουρο ακόμα καλύτερα! Το πρόβλημα δημιουργείται όταν γυρίζεις στην παγωνιά και περνάει η επίδραση του τσίπουρου και τα δόντια πάνε να σπάσουν από το χτύπημα! Δεν μπορείς να πετάς από την χαρά σου που τον 21ο αιώνα εσύ παριστάνεις τον άνθρωπο των σπηλαίων! Το ότι γέμισε ο τόπος ανθρώπους στο ίδιο χάλι με το δικό σου δεν σε παρηγορεί!
Σκορπάς λέει την απογοήτευση και παρασέρνεις κι άλλους μαζί σου! Σάμπως το κάνεις από γινάτι;! Φεύγεις από το σπίτι σαν τον κλέφτη και γυρίζεις επίσης σαν τον κλέφτη για να μην συναντήσεις κανέναν γείτονα! Χρωστάς κοινόχρηστα και ντρέπεσαι γι’ αυτό! Δεν μπορείς να πετάς από την χαρά σου που μπαινοβγαίνεις στην οικοδομή σαν την αστραπή!
Σκορπάς λέει την απογοήτευση και παρασέρνεις κι άλλους μαζί σου! Σάμπως σ’ αρέσει;! Σε λένε ξοφλημένο, τεμπέλη, χαραμοφάη, αλήτη! Τους λες ότι αυτά όλα τα κοσμητικά επίθετα δεν προσάπτονται σ’ εσένα, αλλά σ’ αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που το λένε «καπιταλισμό»! Δεν καταλαβαίνουν από τέτοια! Αν ήσουν άξιος θα επιβίωνες και σε πολύ χειρότερες συνθήκες! Δύσκολο να τους πείσεις για το αντίθετο! Προσπαθείς να κρατήσεις ψηλά το κεφάλι! Δεν είναι εύκολο πράγμα! Φωνάζεις στον κόσμο ν’ ακούσει αυτούς που αργοπεθαίνουν γύρω του, ν’ ακούσει τις φωνές τους, ν’ ακούσει την φωνή σου, αλλά εκείνος αναρωτιέται σε ποιο σημείο γύρω του πεθαίνει κάποιος και δεν τον βλέπει! Κάνει πως δεν σε βλέπει, κάνει πως δεν σ’ ακούει κι αν καμιά φορά σε πάρει η άκρη του ματιού του σε κλωτσάει και περνάει γιατί του χαλάς την αισθητική με τον παρασιτισμό σου! Ίσως να σε κλωτσάει γιατί βλέπει την αυριανή εικόνα του εαυτού του και αντί να κλωτσήσει αυτούς που σε κατάντησαν έτσι και θέλουν να καταντήσουν έτσι κι αυτόν, κλωτσάει εσένα! Δεν μπορείς να είσαι παραγεμισμένος από χαρά γιατί σε κλωτσάνε σαν κοπρόσκυλο!
Ευτυχώς έχεις ακόμα δυνάμεις και πηγαίνεις στην διαδήλωση μαζί με το ταξικό κίνημα! Εκεί σε καταλαβαίνουν! Εκεί δεν σ’ έχουν για άχρηστο! Εκεί δεν ψάχνουν προφάσεις για να ρίξουν την ευθύνη της κατάντιας σου σ’ εσένα τον ίδιο! Εκεί ξέρουν πως η «αρρώστια» που περνάς έχει όνομα και λέγεται καπιταλισμός! Μακάρι να περπατούσαν μαζί τους όλοι όσοι είναι στην ίδια κατάσταση μαζί σου και όλοι όσοι μπορούν να βρεθούν αύριο σ’ αυτήν την κατάσταση. Εκεί ενώνεις την φωνή σου μαζί τους και μπορείς για εκείνες τις στιγμές της διαδήλωσης να χαμογελάς έχοντας υψωμένες τις σφιγμένες γροθιές σου! Εκεί αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις τη δύναμη όχι μόνο να αλλάξεις το χάλι σου, αλλά ν’ αλλάξεις και τον κόσμο ολόκληρο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις