Οι κοινες ελληνοαμερικανικες αξιες…

Με ένα σμπάρο... πολλά τα τρυγόνια.
Πέρα από την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, και των F-16, ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις μπίζνες με επίκεντρο τους τομείς της Ενέργειας και του Εμπορίου, με την Ελλάδα να συνιστά έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό μέσα στα αποκαΐδια των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, συντελέστηκε το απίστευτο, το «ξέπλυμα» του ιμπεριαλισμού, μέσα από το «ξέπλυμα» της ναυαρχίδας του, τις ΗΠΑ.
Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ σε μια ευαίσθητη περιοχή, αυτήν της Μοτιοανατολικής Μεσογείου και παραμένει αξιόπιστος σύμμαχος! Η Αθήνα και η Ουάσιγκτον μοιράζονται κοινές αξίες, όπως η Δημοκρατία και η Ελευθερία, οι οποίες γεννήθηκαν στην Ελλάδα!
Όσα ταξίδια και αν κάνει ο «αριστερός» πρωθυπουργός μας στις ΗΠΑ, όσο «τσάι και συμπάθεια» και αν προσφέρει ο πλανητάρχης, όσες πομπώδεις αναλύσεις και αν κάνει η κρατική τηλεόραση για την «έμπρακτη στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα», ότι είναι ευχής έργο τα δισεκατομμύρια που πάνε στο ΝΑΤΟ, ο ελληνικός λαός έχει ιστορικά ράμματα για τη γούνα τους. Οι κοινές αξίες της «δημοκρατίας και της ελευθερίας» έχουν καταγραφεί με ανεξίτηλα γράμματα στην ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού.
Ενδεικτικά για να θυμόμαστε:
  • Αμερικανικές ήταν οι εξελιγμένης μορφής βόμβες ναπάλμ (war napalm-B) που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 1948 κατά την επιχείρηση των 70 ημερών στο Γράμμο ενάντια στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, με αμερικανικού τύπου αεροσκάφη. Άμα εκραγεί στο έδαφος, αναπτύσσει τόση θερμοκρασία, ώστε κατακαίει τα πάντα επί εκτάσεως ορθογωνίου μήκους 180 μ. και πλάτους 40 μ. περίπου. Οποιοσδήποτε ζων οργανισμός και κάθε μηχάνημα ευρισκόμενο μέσα σ' αυτό το ορθογώνιο απανθρακώνεται.
  • ΗΠΑ και ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο βαθιά χωμένοι στην επιβολή της επτάχρονης δικτατορίας, εξασφαλίζοντας τα συμφέροντά τους στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, αλλά στήριξαν τη δικτατορική κυβέρνηση σε όλη τη διάρκεια της δικτατορίας. Δεκάδες οι νεκροί, χιλιάδες οι εξόριστοι, οι βασανισμένοι, οι φυλακισμένοι.
  • Οι Αμερικανοί στήριξαν την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και το τετελεσμένο της κατοχής του 37% του εδάφους της Κύπρου, ενώ οι μαυροφορεμένες Κύπριες ψάχνουν ακόμη τους αγνοουμένους τους.
Ο ελληνικός λαός και το λαϊκό του κίνημα δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν ποτέ το σύνθημα «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις