Μετα τους "υγιεις" επιχειρηματιες, λανσαρει και τον "τιμιο" καπιταλισμο

Τα αντιλαϊκά «επιτεύγματα» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έσπευσε να διαφημίσει ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, κατά τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Π. Καμμένο, θέλοντας να κάνει υπόμνηση της χρησιμότητας που έχει η κυβέρνηση του για το κεφάλαιο. «Κατέρρευσε το αφήγημα της καταστροφολογίας, γι' αυτό βρισκόμαστε εδώ», ανέφερε, επικρίνοντας τη ΝΔ, ότι «είναι αντιπολίτευση της πυρκαγιάς και της συμφοράς» και ότι «βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο».
Ο Αλ. Τσίπρας επικαλέστηκε το κλείσιμο της αξιολόγησης, τα «μεγέθη της οικονομίας που ανακάμπτουν», την αναβάθμιση από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, για να καταδείξει την ικανότητα της κυβέρνησης του, όμως όλα αυτά οφείλονται στο τσάκισμα του λαού. Παράλληλα, αξιοποιώντας βαθιά αντιδραστικές θέσεις της ΝΔ, όπως αυτή του Κυρ. Μητσοτάκη που θεωρεί ότι η κοινωνική ισότητα είναι αντίθετη με την ανθρώπινη φύση, έκανε λόγο για «διαχωριστική γραμμή που τέμνει το πολιτικό σύστημα στα δύο», όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια χαρά τη βρώμικη δουλειά για το κεφάλαιο και ανταγωνίζεται με τη ΝΔ για το ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Μάλιστα, επέκρινε την «ταξικότητα των απόψεων» της ΝΔ στην αγορά εργασίας, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε όλους τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους, επέκτεινε την εργασιακή ζούγκλα στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης και ετοιμάζεται να βάλει χέρι ακόμα και στο απεργιακό δικαίωμα.
Ο πρωθυπουργός παρείχε κάλυψη στον Π. Καμμένο και στον Π. Κουρουμπλή, υποστηρίζοντας πως η ΝΔ «ταυτίζεται με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα». Εκτός από την προσπάθεια να στηρίξει τον κυβερνητικό του εταίρο, ήταν έκδηλη η προσπάθεια του να βγάλει λάδι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, παρουσιάζοντας τα σκάνδαλα ως μία «απόκλιση».
Ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, ισχυρίστηκε ότι για «πρώτη φορά, κόμμα κινδυνεύει να κατηγορηθεί ως πολιτικός βραχίονας εγκληματικής οργάνωσης», ενώ έκανε λόγο για «επί πληρωμή εκπροσώπους συμφερόντων, εγκληματικών και επιχειρηματικών» και για «βλάκες επί πληρωμή».
Επίσης, υποστήριξε ότι κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν για ποινικά αδικήματα με πρώτο εκείνο τον εκβιασμό δικαστών, και δεύτερο εκείνο των παράνομα αποκτηθεισών τηλεφωνικών συναλλαγών. «Ο Γιαννουσάκης επεδίωξε επαφή μαζί μου και όχι εγώ μαζί του», είπε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις