Πως θα ενιωθες με ενα ηλεκτρονικο μικροτσιπ φυτεμενο στο χερι σου;

Πριν από καιρό μια είδηση μας ενημέρωνε ότι στις ΗΠΑ εργαζόμενοι μιας εταιρείας φόραγαν πάνες την ώρα της δουλειάς, για να μη χάνουν χρόνο πηγαίνοντας στην τουαλέτα. Παλαιότερα, σε εργοστάσιο στο Μπαγκλαντές που έπιασε φωτιά, κάηκαν εργαζόμενοι επειδή η εταιρεία τους είχε κλειδωμένους, για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα εγκαταλείπουν σε καμιά περίπτωση τη θέση τους και δεν θα χάνεται χρόνος από την παραγωγή.
Αυτή τη φορά ανακοινώθηκε ότι μια εταιρεία στις ΗΠΑ αποφάσισε να «φυτέψει» στο σώμα των υπαλλήλων της ηλεκτρονικό μικροτσίπ (σαν αυτό στη φωτογραφία δεξιά) με πρόσχημα μεταξύ άλλων και την εύκολη πρόσβασή τους… στο φωτοτυπικό. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας με κυνισμό παρουσίασε την απόφαση ως «προσφορά» στους εργαζόμενους. Το εντυπωσιακό είναι ότι 50 από τους 85 εργαζόμενους της εταιρείας  αποδέχτηκαν να εμφυτευτεί στα χέρια τους (στην περιοχή μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη) το σχετικό μικροτσίπ και αυτό θα συμβεί με μια ειδική βελόνα (όπως στη φωτογραφία πάνω αριστερά), κατά τη διάρκεια «πάρτι» που διοργανώνει η εταιρεία ειδικά για αυτόν τον σκοπό.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας που κατασκεύασε το μικροτσίπ δήλωσε ότι η τεχνολογία αυτή θα μπορεί προσεχώς να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εκδηλώσεις της καθημερινότητας του ανθρώπου, πχ στη χρησιμοποίηση των δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς. Θα καταγράφεται σε βάσεις δεδομένων ανά πάσα στιγμή πού πήγες, πότε και από πού πέρασες.
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι μικροτσίπ εμφυτεύονται στα κατοικίδια, για τους ευνόητους φυσικά λόγους.
Παρόμοιες εικόνες «από το μέλλον» σαν αυτές με το μικροτσίπ έχουμε δει σε ταινίες και σε τηλεοπτικές σειρές -επιστημονικής- φαντασίας, που γυρίζονται και τις εκμεταλλεύονται εμπορικά επίσης εταιρείες.
Στην εποχή μας οι εταιρείες σχεδιάζουν και αποφασίζουν τι θα φάμε, τι θα πιούμε, τι θα φορέσουμε, τι θα δούμε στη σκηνή και στην οθόνη, τι θα διαβάσουμε, τι μουσική θα ακούσουμε, ποια χώρα θα «πτωχεύσει» και πού θα γίνει πόλεμος.  Όλες σχεδόν οι δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντα του ανθρώπου μοιάζουν να ελέγχονται και να καθοδηγούνται από μια χούφτα ομίλων εταιρειών που εξουσιάζουν τον πλανήτη, και δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να διασφαλίσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους.
Στον «ελεύθερο» κόσμο μας οι λαοί βρίσκονται υποταγμένοι στην ακόρεστη δίψα της τάξης των εκμεταλλευτών για κέρδη. Φτώχεια, πείνα, πόλεμοι, προσφυγιά, για τους πολλούς – προκλητική ζωή μέσα στη χλιδή για τους -πολύ- λίγους. Όλα γυρίζουν στον φαύλο κύκλο της εκμετάλλευσης όπου η ανθρώπινη ζωή δεν έχει αξία.
Στο έλεος των εταιρειών, που όμως δεν δείχνουν ούτε μια στάλα έλεος όταν πρόκειται για τα συμφέροντά τους, οι εργαζόμενοι θα τσιπάρονται και θα οδηγούνται σαν τα πρόβατα ολοταχώς προς τη σφαγή. Η πραγματική φρίκη δείχνει τα δόντια της και πού σπρώχνονται τα πράγματα, αν οι λαοί δεν ξυπνήσουν και οι καταπιεσμένοι δεν επαναστατήσουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις