Ενδοοικογενειακά...

Π
άνε κι έρχονται διάφοροι ψίθυροι από κυβέρνηση μεριά, ότι οι σχέσεις της με τον ΣΕΒ δεν είναι πολύ θερμές... Λίγο μας αφορούν αν έχουν «ενδοοικογενειακά», όμως πάει πολύ η κυβέρνηση να αφήνει να εννοείται ότι υπηρετεί κάτι άλλο πέρα από τα συμφέροντα των βιομηχάνων και του κεφαλαίου συνολικά.
Οποιος έχει αμφιβολίες, δεν έχει παρά να παρακολουθήσει τη συζήτηση για το σχέδιο «Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική 2021», όπου μαγειρεύεται η ενίσχυση του κεφαλαίου από το κράτος στο όνομα της ανάπτυξης: «Κινούμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να διοχετεύσουμε επιπλέον πόρους στην αγορά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αν. υπουργός Οικονομίας, Αλ. Χαρίτσης, στο «Φόρουμ για τη Βιομηχανία». «Τέτοιες πρακτικές συνεργασίας και διαβούλευσης μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρήσεων βοηθούν τις ελληνικές επιχειρήσεις», παρατήρησε ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο του.
Για τους πιο δύσπιστους υπάρχουν και τα πανηγύρια, με τα οποία υποδέχτηκε ο ΣΕΒ το κλείσιμο της «αξιολόγησης», αφού περιλαμβάνει μία προς μία πολλές από τις αξιώσεις του. Τέλος, σημειώνουμε ότι την Τετάρτη 31 Μάη, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. Ετσι, για να καταλάβει κανείς τι σημαίνει «ψυχρές σχέσεις»...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις