Το ..."εξιτήριο"

Το εισιτήριο στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού το πλήρωσαν πολύ ακριβά, στον «ντορό» πάντα του ευρωμονόδρομου και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, για λογαριασμό του κεφαλαίου ψάχνοντας εκείνα τα «χρυσά κουτάλια».
Τρία τα μνημόνια με τα οποία σφαγιάστηκαν κατακτήσεις και δικαιώματα. Φτωχοποίησαν  μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, εργαζομένων και συνταξιούχων. Μισό εκατομμύριο τα παιδιά που ζουν στις φτωχές οικογένειες την ακραία φτώχεια και στέρηση. Εκατοντάδες χιλιάδες τα λουκέτα  σε μικρομάγαζα αυτοαπασχολουμένων. Χιλιάδες οι ξεκληρισμένοι αγρότες από τα χωράφια τους και οι νέοι επιστήμονες από την πατρίδα τους. Οι συμφωνημένοι «κόφτες» περιμένουν στη λαιμητόμο για να σφαγιάσουν ό,τι έχει απομείνει.
Χίλιοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις κατοικιών την ημέρα -όχι βέβαια από τους ...κομμουνιστές, όπως για χρόνια και χρόνια η αντικομμουνιστική προπαγάνδα έσπερνε το φόβο στους εργαζόμενους αν επικρατήσει ο κομμουνισμός...
Πανηγύρια για το ματωμένο πλεόνασμα, με τον πρωθυπουργό να κάνει το σταυρό του που πιάσαμε αυτό το πλεόνασμα…(!)
Όλα τα καλά παιδιά, παλαιά που κυβέρνησαν για δεκαετίες αυτόν τον τόπο, αλλά και τα νέα με «νέα επικοινωνιακά κόλπα» τα οποία προσιδιάζουν στο «αριστερό προσωπείο» που επιμένει να φορά, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει πάμπολλα «αποκαλυπτήρια», όλοι πιστοί εκτελεστές των «φιλομονοπωλιακών» πολιτικών της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, σέρνουν στην πίστα άλλη μια φορά το χορό  του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης με αφορμή τη συζήτηση για την αξιολόγηση, το χρέος, τα μέτρα και εκείνα τα περίεργα, τα αντίμετρα.
Το ανάγνωσμα του 4ου μνημονίου, που θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή η συγκυβέρνηση, είναι «το εξιτήριο  της χώρας από τα μνημονιακά προγράμματα και το καθεστώς επιτροπείας και θα επιτρέψουν στη χώρα να βγει στις αγορές, να σταθεί στα πόδια της και να διαπραγματευτεί με άλλους όρους την επόμενη μέρα», είπε σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός και το παραμύθιασμα του ελληνικού λαού δεν έχει τέλος.
Ήρθε η ώρα ο κόσμος του μόχθου να κατανοήσει τη δύναμή του, να πάρει τη ζωή του στα δικά του χέρια και να δρομολογήσει το πραγματικό εξιτήριο από την ΕΕ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς με την εργατική - λαϊκή εξουσία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις