Άδωνις παλικάρι ...

Ένας άνθρωπος που δύναται να εξυμνεί τα φασιστικά καθεστώτα που απαγορεύουν τα κομμουνιστικά κόμματα, τα φασιστικά καθεστώτα που τιμούν αυτούς που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές και γκρεμίζουν τα μνημεία αυτών που αντιστάθηκαν, δεν μπορεί παρά να είναι παλικάρι. Παλικάρι της φακής. Παρόμοιο παλικάρι μ’ εκείνα τα παλικάρια που ενώ έχουν κάνει τατουάζ με τη σβάστικα στα μπράτσα τους, ενώ έχουν φωτογραφηθεί με φωτογραφίες του Χίτλερ και αγκυλωτούς σταυρούς, αρνούνται ότι είναι φασίστες και παριστάνουν τους πατριώτες.
Ο κυρ Άδωνις, ο οποίος πριν λίγες ημέρες αναπόλησε τις φυλακές και τις εξορίες, στις οποίες θα έπρεπε να βρίσκονται οι κομμουνιστές, βγήκε να τα μαζέψει λέγοντας ότι δεν ήθελε να πει αυτά που είπε, αλλά ήθελε να πει άλλα. Για μία ακόμη φορά βέβαια δεν παρέλειψε να ταυτίσει τον κομμουνισμό με τον ολοκληρωτισμό ταυτίζοντας τον Ρίτσο με την αφεντομουτσουνάρα του!
Το παιχνίδι του κυρ Άδωνι είναι κατά βάση σωστό, αλλά λόγω του χειμαρρώδους χαρακτήρα του ξεφεύγει και τα χοντροκόβει μιλώντας για εξορίες και φυλακές στις οποίες πρέπει να σταλούν οι κομμουνιστές. Εάν δεν έφτανε στο χοντροκόψιμο, μια χαρά θα έκανε την δουλειά του συστήματος. Και αντικομουνισμό θα έκανε και στους συνεταίρους του «αριστερούς» στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου θα απέδιδε κομμουνιστικά χαρακτηριστικά, πράγμα που ούτε ο μεγαλύτερος θεομπαίχτης δεν θα τολμούσε να το κάνει!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις