Η κόκκινη πολιτεία ...

Η κόκκινη πολιτεία…
Εκείνη που με τόσο κόπο στήναμε εκείνην την μαύρη εποχή που οι ελπίδες σήκωσαν παντιέρα να διαλύσουν την πρωτοπορία του λαού μας. Εκείνην την κόκκινη πολιτεία που γυρνούσαμε για να στήσουμε σ’ όλη την περιφέρεια, για να ξαναέρθει νεολαία σ’ αυτήν και να είναι αυτή που την επόμενη χρονιά θα στήσει την κόκκινη πολιτεία. Με κουτσουρεμένα υλικά, με μια μικρή μικροφωνική, με μια κιθάρα και πέντε φωτογραφίες στήναμε στις πλατείες πόλεων και χωριών την κόκκινη πολιτεία για να μεγαλώσει ξανά η νεολαία μας, για να πάρει αυτή στις πλάτες της την κόκκινη πολιτεία και μαζί την ιστορία! Στήναμε την κόκκινη πολιτεία και σ’ αυτήν ανέμιζαν ξανά οι κόκκινες σημαίες με τα σφυροδρέπανα που για μερικά χρόνια αντικαταστάθηκαν από τις ποικιλόχρωμες πουκαμίσες των αναθεωρητών τις οποίες ανέμισαν ως σημαίες και έμπαινες σε φεστιβάλ και δεν ήξερες αν μπήκες σε φεστιβάλ της νεολαίας της εργατικής τάξης ή σε φεστιβάλ χίπηδων! Θυμάμαι που στο φευγιό τους μας άφησαν αμανάτι τις ποικιλόχρωμες πουκαμίσες τους και χρειάστηκε ο Κόλιας να κάνει τον κόπο να τις πετάξει! Μεγάλωσε και θέριεψε η νεολαία μας!
Προσπάθησαν οι ελπίδες να μας αρπάξουν την κόκκινη πολιτεία για να μας την τελειώσουν! Προσπάθησαν να μας αρπάξουν το Κόμμα για να μας το τελειώσουν! Πριν από τις προσπάθειες αρπαγής, οι αναθεωρητές είχαν πανηγυρίσει σε κανιβαλικούς χορούς μαζί με τους αστούς για την πτώση της μιας μετά την άλλη των Λαϊκών Δημοκρατιών! Προσπάθησαν να αποτελειώσουν μια και καλή με την πρωτοπορία της εργατικής τάξης για να διαλύσουν οι κεφαλαιοκράτες ανεμπόδιστα τον λαό μιαν ώρα αρχύτερα, αλλά δεν τα κατάφεραν! Κι ότι δεν κατάφεραν τότε προσπάθησαν να το καταφέρουν τώρα, αφού πρώτα το σύστημα τους αγόρασε καινούριες ποικιλόχρωμες πουκαμίσες και τους έστειλε να αποτελειώσουν με νέες βρωμιές το Κόμμα της εργατικής τάξης και τον λαό ολόκληρο! Αλλά και πάλι δεν τα κατάφεραν και ούτε ποτέ θα τα καταφέρουν γιατί κοντοζυγώνει η ώρα! Η ώρα που η κόκκινη πολιτεία, η οποία για ακόμη μια φορά βούλιαξε από τον κόσμο, δεν θα ξεστηθεί για να ξαναστηθεί την επόμενη χρονιά! Κοντοζυγώνει η ώρα που η σπορά εκείνων των δύσκολων χρόνων, που λίγοι νεολαίοι αρνήθηκαν να υποστείλουν την σημαία του παγκόσμιου προλεταριάτου επιμένοντας να στήνουν την κόκκινη πολιτεία, θα στήσει την μεγάλη κόκκινη πολιτεία και θα την κάνει τέτοια που θα μείνει εκεί για πάντα, γιατί κράτος και εξουσία θα έχουν η εργατική τάξη και ο λαός.
Η κόκκινη πολιτεία. Εκείνη που με τόσο κόπο στήναμε, αλλά η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν μαζεύαμε, γιατί το φεστιβάλ τελείωνε! Με κόπο συγκρατούσαμε τα δάκρυα! Πολλά χρόνια μετά, ακόμα και σήμερα, όταν φτάνει η ώρα να μαζευτεί η κόκκινη πολιτεία η συγκίνηση δεν μπορεί να κρυφτεί, αλλά τώρα την συγκίνηση καλύπτει η χαρά γιατί η κόκκινη πολιτεία είναι τεράστια και χιλιάδες νεολαίοι προσφέρουν σ’ αυτήν.
Δεν μπορεί όμως να κρυφτεί εντελώς η συγκίνηση γιατί η κόκκινη πολιτεία δεν είναι ένα φεστιβάλ! Η κόκκινη πολιτεία, που αυτές τις ημέρες βούλιαξε ξανά από δεκάδες χιλιάδες λαού, είναι εικόνες από το παρελθόν. Είναι οι αγώνες, οι θυσίες και οι κατακτήσεις του παγκόσμιου προλεταριάτου! Είναι εικόνες από τις ηρωικές στιγμές της Μόσχας, της Βαρκελώνης, του Παρισιού, της Καισαριανής, του Στάλινγκραντ, της Θεσσαλονίκης, της Βουδαπέστης, του Γράμμου, του Κιέλου, του Κούρνουβου! Η κόκκινη πολιτεία είναι εικόνες από το παρόν. Είναι ο αγώνας των ταξικών δυνάμεων για να μην εξαθλιωθεί ο λαός μας από εκείνους τους απατεώνες που τότε προσπάθησαν να σβήσουν την κόκκινη πολιτεία, είναι ο αγώνας των ταξικών δυνάμεων για να μην πεινάσει ο λαός, είναι ο αγώνας για να μην πέσει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, είναι ο αγώνας για να ανοίξει ο δρόμος για εκείνην την κοινωνία την χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Η κόκκινη πολιτεία είναι πάνω απ’ όλα εικόνες από το μέλλον. Είναι εικόνες από εκείνην την Μεγάλη πολιτεία με τις αυριανές μας φάμπρικες, τα λαϊκά μέγαρα, τα κόκκινα στάδια και το μεγάλο μνημείο των ηρώων της επανάστασης! Είναι εικόνα από την κοινωνία του Ανθρώπου!
Η κόκκινη πολιτεία…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις