"Κατάρα" να ζεις περισσότερο

Μπορεί η τελευταία αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση να αποτέλεσε ένα ακόμα γενναίο δώρο για τους επιχειρηματικούς ομίλους, συμπεριλαμβανομένων αυτών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το κεφάλαιο υποστέλλει τη σημαία των απαιτήσεών του σε ό,τι αφορά την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, με την ενίσχυση των κεφαλαιοποιητικών χαρακτηριστικών του.
Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του προέδρου της «Εθνικής Ασφαλιστικής», Χρ. Σαρδελή, ότι «το αναδιανεμητικό σύστημα λύνει πολιτικά προβλήματα αλλά όχι οικονομικά» και γι' αυτό χρειάζεται η ενίσχυση του δεύτερου και τρίτου πυλώνα (επαγγελματικά ταμεία και ιδιωτική ασφάλιση). Επικαλείται, μάλιστα, την εκτίμηση για αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά μία δεκαετία μέχρι το 2060, που θα σημάνει και την αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων.
Να, λοιπόν, που η αύξηση του προσδόκιμου ζωής θα πρέπει να θεωρείται «κατάρα» για ασφαλισμένους και συνταξιούχους, επειδή αξιοποιείται σαν άλλοθι για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και ταυτόχρονα για τη μετατροπή της Ασφάλισης εξολοκλήρου σε ατομική υπόθεση.
Σε κάθε περίπτωση, δηλώσεις όπως αυτές, που αναπαράγουν τον πυρήνα της επιχειρηματολογίας και των κατευθύνσεων της ΕΕ για το Ασφαλιστικό, επιβεβαιώνουν ότι η επίθεση είναι διαρκείας και ότι είναι θέμα χρόνου να εξαπολυθεί ο επόμενος γύρος της, με στόχο την παραπέρα επέκταση των ιδιωτικών συστημάτων σε βάρος ό,τι απέμεινε από την Κοινωνική Ασφάλιση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις