Ο Πελετίδης στην πυρά…

… ή “Πελετίδης στα κάρβουνα” ή “ασφαλίτες και κοπρίτες” ή “κουραμπιέδες και χαφιέδες”
gallery thumbnail
Το σκύλιασμα του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και των λακέδων του για την μεγάλη πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Πατρέων δεν έχει τελειωμό! Να τον φάνε τον Πελετίδη δεν θα τον χορτάσουν! Να τον πασαλείψουν με πίσσα και πούπουλα δεν θα το ευχαριστηθούν! Να τον κάψουν στην πυρά δεν θα ευφρανθούν! Και τι δεν είπαν τα “καλόπαιδα” για τον δήμαρχο της Πάτρας! Από το από που και έως που χρησιμοποίησε τα οχήματα και τις χημικές τουαλέτες του δήμου για την μεγάλη πορεία ως την Αθήνα, από το ότι όλη η προσπάθεια ήταν ένας λαϊκισμός χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα, μέχρι το ότι στη συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος κατά της ανεργίας, όπου και κατέληξε η πορεία, ο κόσμος διάβαζε ή κρατούσε τον “Ριζοσπάστη”! Καλά διαβάσατε! Μία η οποία παριστάνει την δημοσιογράφο, τριγύριζε μέσα στη συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος και φωτογράφιζε όποιον κρατούσε τον Ριζοσπάστη! Μια ασφαλίτισσα σε διατεταγμένη υπηρεσία τριγυρνούσε με κουκούλα φωτογραφίζοντας τον “Ριζοσπάστη” για να φακελώσει αυτούς που πήραν μέρος στη συγκέντρωση!
Τώρα εάν θα πούμε για ακόμα μια φορά ότι το “τι Πλαστήρας τι Παπάγος” είναι λάθος διότι ο Παπάγος ήταν έντιμος, γιατί δεν έταζε ούτε μέτρα ειρήνευσης, ούτε λαγούς με πετραχήλια, όπως ο Πλαστήρας και μετά έστηνε τον Μπελογιάννη στο εκτελεστικό απόσπασμα, εμείς θα φταίμε ή τα κουτσαβάκια που ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη;! Ποιο άρρωστο μυαλό, εκτός των αποστατών, των οπορτουνιστών θα τολμούσε να σκεφτεί να φωτογραφίζει κόσμο σε συγκέντρωση με κριτήριο το αν κρατάει τον “Ριζοσπάστη”, εκτός από το μυαλό του πολιτικού απατεώνα που παριστάνει τον αριστερό;!
Δεν χρειαζόταν οι φωτογραφίες με το Ριζοσπάστη για να αποδείξει η ασφαλίτισσα ότι στην μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας πρωτοστάτησαν κομμουνιστές! Δεν έπαψε ποτέ ο Πελετίδης να δηλώνει κομμουνιστής! Στην πλατεία Συντάγματος δεν χρειαζόταν οι φωτογραφίες των ανθρώπων με το “Ριζοσπάστη” για να αποδειχθεί ότι σ’ αυτήν υπήρχαν κομμουνιστές! Ήταν εκεί ο Κουτσούμπας και αυτό έφτανε! Στην μεγάλη πορεία όμως πήραν μέρος και δεκάδες σωματεία που δεν ήταν κομμουνιστικά και χιλιάδες άνθρωποι που δεν ήταν κομμουνιστές! Αυτούς ακριβώς προσπαθεί να φοβίσει η προβοκατόρισσα που δημοσίευσε τις φωτογραφίες! Αυτούς που δεν είναι κομμουνιστές, γιατί οι κομμουνιστές δεν ανησύχησαν επειδή η ταγματασφαλίτισσα τους αφισοκόλλησε όπως αφισοκολλούσαν τους επικηρυγμένους κομμουνιστές τις μαύρες εποχές, για να τους πιάσουν και να τους κρεμάσουν! Γι’ αυτούς η θυροκόλληση είναι τιμή! Είναι εκβιασμός στη συνείδηση των χιλιάδων που συμπορεύτηκαν με τον Πελετίδη και τους συντρόφους του κι ας μην ήταν κομμουνιστές, ότι φακελώθηκαν δίπλα σ’ αυτούς που κρατούσαν τον “Ριζοσπάστη”! Προειδοποίηση πως το μετεμφυλιακό κράτος είναι εδώ κι ας παριστάνει το αριστερό, συλλέγει στοιχεία, φωτογραφίζει, φακελώνει και επικηρύσσει τους αγωνιστές!
Ίσως κάποιοι θεωρήσουν ότι όλα αυτά για την πολιτική απόγονο του Μπουραντά είναι “τραβηγμένα από τα μαλλιά”! Θα απαντήσουμε ότι γράφουμε και λίγα! Ποιος άλλος, εκτός του χαφιέ, θα τολμούσε να φωτογραφίσει και ν’ αναρτήσει φωτογραφίες ανθρώπων με τον “Ριζοσπάστη” στο χέρι για να κατηγορήσει μια συγκέντρωση ως κομμουνιστική συνάθροιση;! Τι είναι ο “Ριζοσπάστης”;! Κανένα τσοντοπεριοδικό, κανένα κουτσομπολίστικο φυλλάδιο, κανένα “κίτρινο” βρωμόχαρτο;! Ποιος άλλος εκτός του χαφιέ θα τολμούσε να πιάσει με τέτοιον βρώμικο τρόπο στο στόμα του την εφημερίδα που υπερασπίζει 100 χρόνια τώρα τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού;! Ποιος άλλος εκτός από τον ρουφιάνο, θα μιλούσε έτσι για την εφημερίδα που ο λαός την υπεράσπισε με κάθε τρόπο, ακόμα και με το αίμα του;! Ποιος άλλος εκτός από τον δοσίλογο θα τολμούσε να στιγματίσει ανθρώπους και συγκεντρώσεις επειδή κρατάνε στα χέρια τους την εφημερίδα του Κώστα Βιδάλη;!
Ενώ η κυβέρνησή τους, ετοιμάζεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στον λαό, αυτοί έχουν πέσει με τα μούτρα να κάψουν τον Πελετίδη, προκειμένου να φοβίσουν όσους ένιωσαν την ανάταση από το μεγάλο αυτό εγχείρημα του δήμου Πατρέων και προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τον λαό από την πυρά που στήνουν και είναι μεγάλη για να προορίζεται μόνο για τον Πελετίδη! Η ενέργεια του δημάρχου και της Λαϊκής Συσπείρωσης της Πάτρας δεν είχε απλά σκοπό να αναδείξει το πρόβλημα της ανεργίας! Είχε σκοπό να δείξει τον αγωνιστικό τρόπο επίλυσής του! Είχε σκοπό να δείξει ότι μόνο αγωνιστικά ο λαός θα γλιτώσει από την πυρά την οποία στήνουν γι’ αυτόν, κοροϊδεύοντάς τον ότι εκεί θα ρίξουν μόνο τον Πελετίδη!
Κάνουν σαν λυσσασμένα σκυλιά γιατί η μεγάλη πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα κράτησε σε εγρήγορση όλον το λαό σ’ όλη την χώρα κι ας προσπάθησαν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης να την “θάψουν” με κάθε τρόπο! Η μεγάλη πορεία έβαλε το λιθαράκι της και στο να δραστηριοποιήσει τον λαό, να τον προετοιμάσει ώστε να μην τολμήσουν να φέρουν τον αντιασφαλιστικό νόμο λαιμητόμο και μάλιστα Μεγάλη Εβδομάδα στη Βουλή!
Ο τρόπος που οι χαφιέδες αντιδρούν αποδεικνύει περίτρανα το μεγαλείο της πορείας κατά της ανεργίας που εμπνεύσθηκε και υλοποίησε η δημοτική αρχή της Πάτρας. Ξέρουν οι υποτακτικοί του συστήματος ότι αυτή η πορεία ήταν μόνο η αρχή και ότι θα “γεννήσει” άλλες ακόμα μεγαλύτερες, ακόμα δυναμικότερες για να πάψει πια η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Θα γελάει σίγουρα κι ο Πελετίδης με την καρδιά του, γιατί αφενός έκανε καλά τη δουλειά του από την πλευρά των συμφερόντων του λαού και αφετέρου για την προσπάθεια ηρωοποίσής του από τους λακέδες που του επιτίθενται με τόση σφοδρότητα!

Σχόλια

  1. Εξαιρετικό το κείμενό σου. Πάρα πολύ ωραίο. Συγχαρητήρια!
    Μαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις