Υπηρετούν άλλα συμφέροντα

gallery thumbnail
Στη συντονισμένη προσπάθεια να συκοφαντηθεί ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς, εκτός από την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης, παίρνουν μέρος και ορισμένες δυνάμεις στα μπλόκα, όπως αυτές που έχουν το «πάνω χέρι» στο μπλόκο των Τεμπών.
Με ανερμάτιστο λόγο, που υποκρύπτει άλλες σκοπιμότητες, εκπρόσωποί τους έλεγαν χτες ότι το συλλαλητήριο στην Αθήνα είναι «εκδρομούλα» και ότι «δε θέλουμε περιφρουρήσεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ». Αλλοτε πάλι, οι ίδιοι ισχυρίζονταν ότι ο λόγος που δε συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που αποφάσισαν 68 μπλόκα, είναι επειδή την Παρασκευή «θα είναι κλειστές όλες οι υπηρεσίες στην Αθήνα (...) δε θα εμποδίσουμε και δε θα ενοχλήσουμε κανέναν. Φοβόμαστε ότι δε θα ακουστούμε το Σαββατοκύριακο».
Ανάλογα επιχειρήματα σπέρνουν δυνάμεις του ίδιου φυράματος, λόγω της δυναμικής που δημιουργείται σε όλα τα μπλόκα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι οι αγρότες και σ' αυτά τα μπλόκα έχουν εκφραστεί ομόθυμα και πολλές φορές υπέρ του συντονισμού και του συγχρονισμού της αγωνιστικής δράσης όλων των μπλόκων, ενώ ακόμα και τώρα υπάρχουν και εσωτερικές διαφωνίες γι' αυτή την άρνηση συμμετοχής στο συλλαλητήριο.
Στην πραγματικότητα, αυτές οι δυνάμεις δε συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο επειδή τα αιτήματα που προβάλλουν είναι αντίθετα με τα αιτήματα που αποφασίστηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη της περασμένης Κυριακής και υπηρετούν τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών. Απόδειξη γι' αυτό είναι το πλαίσιο αιτημάτων που συνέταξαν οι δυνάμεις αυτές στα μπλόκα των Τεμπών και των Μικροθηβών και το οποίο απέστειλαν στην κυβέρνηση.
Το πλαίσιο αυτό εκφράζει τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλοαγροτών που επωφελούνται από την απόφαση της κυβέρνησης και της ΕΕ να πεταχτούν από την παραγωγή άλλοι 500.000 μικρομεσαίοι αγρότες, μέσω του διαχωρισμού των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα» και μη, όπως και με άλλα μέτρα - εργαλεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκπρόσωποι αυτών των δυνάμεων στα Τέμπη έλεγαν χτες στα κανάλια ότι «εμείς πιστεύουμε ότι το κλειδί της επίλυσης των προβλημάτων είναι το Μητρώο των Αγροτών», που χωράει βέβαια μόνο τους «κατ' επάγγελμα» αγρότες και σ' αυτό συναντιούνται απόλυτα με την κυβέρνηση.
Σ΄ αυτήν την επιχείρηση συκοφάντησης, οι μικρομεσαίοι αγρότες απαντούν με την επιμονή τους στον ενωτικό κι αποφασιστικό αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων και ζωτικών αιτημάτων, όπως καθορίστηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια και είναι: Ν' αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό. Να καταργηθεί η φορολόγησή μας από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.
Επίσης, αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων. Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Ν' αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις