Ποιοι μιλάνε για "πατριωτισμό"!

gallery thumbnail
Η κατασυκοφάντηση των αγώνων της φτωχομεσαίας αγροτιάς που είναι σε πλήρη εξέλιξη, το αντικομμουνιστικό παραλήρημα και οι ύμνοι στη χούντα και το δικτάτορα Μεταξά ήταν χτες και προχτές τα κύρια στοιχεία των τοποθετήσεων των μπράβων του συστήματος, της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, από το βήμα της Βουλής.
Προχτές, για παράδειγμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρ. Παππάς, έπλεξε το εγκώμιο του δικτάτορα Μεταξά, τον οποίο εμφάνισε ως «άνθρωπο σπουδαίο και με μεγάλη καρδιά», ενώ πρόσθεσε προκλητικά ότι «ο δικτάτορας Μεταξάς - ναι, ήταν δικτάτορας ο Μεταξάς - κατάφερε να ενώσει όλους τους Ελληνες»...
Χτες, προφανώς έχοντας σκάσει από το κακό του μετά τις πληρωμένες απαντήσεις που του έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, επιδόθηκε στα γνωστά και ξεφτισμένα επιχειρήματα τύπου «Αυριανής», για «ΚΚΕ ουρά της ΝΔ», «ΚΚΕ οικονομική επιχείρηση» κ.τ.λ., ενώ καταφερόμενος και προσωπικά ενάντια στον Θ. Παφίλη, είπε ότι τον είδε - λέει - να.... «χαριεντίζεται με τον Στουρνάρα», τον Βορίδη και διάφορες άλλες γελοιότητες!
Κατανοητός ο εκνευρισμός των χρυσαυγιτών, καθώς επί δύο μέρες το ΚΚΕ τους ξεμπρόστιασε με χαρακτηριστικό τρόπο στη Βουλή.
Μιλώντας εκ μέρους του Κόμματος, ο Θ. Παφίλης σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι ο... «μεγάλος πατριώτης» Μεταξάς ήταν αυτός «που αρνήθηκε στους κομμουνιστές που ζήτησαν να πάνε να πολεμήσουν στην Αλβανία και τους παρέδωσε στους χιτλερικούς. Αυτοί είναι οι φασίστες! Και πάνε να εξαγνιστούν τώρα! Ο Παπαδόπουλος που υπερασπίζονται, ήταν αξιωματικός των Ταγμάτων Ασφαλείας, υπεύθυνος να μαζεύει τη σοδειά στο νομό Αχαΐας για τα γερμανικά στρατεύματα. Αυτοί είναι! Και έρχονται εδώ και μας πουλάνε πατριωτισμό.
(...) Να μη συνεχίσω για τη χούντα, την "Καρφίτσα", για τη δολοφονία Λαμπράκη. Αυτοί οι βρωμεροί ήταν τότε. Το παρακράτος ήταν δικό τους όλο. Τους το χαρίζουμε!».
Και πρόσθεσε ακόμα: «Το αντιλαμβανόμαστε γιατί σας πιάνει μανία για τον Στάλιν και τους κομμουνιστές. Γιατί αυτοί σας τσάκισαν. Γιατί έβαλαν τη σημαία με το σφυροδρέπανο και ο αρχηγός σας αυτοκτόνησε. Είστε κότες και δεν λέτε ότι πιστεύετε το ναζισμό, γιατί φοβάστε το λαό. Και καλά κάνετε και τον φοβάστε, γιατί θα σας στείλει εκεί που αξίζετε, στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις