Της κοινωνίας η διαφορά...

gallery thumbnail
Κοντεύουν είκοσι πέντε χρόνια από τότε που η μία μετά την άλλη οι αστικές κυβερνήσεις ξηλώνουν δικαιώματα των εργαζομένων στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης, εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερα μερίδια από την κλεμμένη υπεραξία της εργασίας υπέρ των καπιταλιστών. Η εφευρετικότητα ως προς τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί κάθε κυβέρνηση για να επιβάλει αυτήν ή την άλλη περικοπή είναι αστείρευτη.
Τώρα, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι νέες ανατροπές στο Ασφαλιστικό γίνονται για "να αμβλυνθούν οι οικονομικές ανισότητες στην ελληνική οικονομία". Τάδε έφη Δ. Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στη "Handelsblatt". Πρόκειται για άλμα στην ιδεολογική επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης.
Ο διαγωνισμός του ΣΥΡΙΖΑ με τις άλλες αστικές δυνάμεις - για το ποιος είναι ικανότερος να έχει το χρίσμα της αστικής τάξης για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της - απογειώνει την προπαγάνδα, γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνος για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, που δεν καλούνται απλά να δείχνουν κατανόηση για τα προβλήματα των καπιταλιστών την περίοδο της κρίσης, αλλά και να φάνε ο ένας τον άλλον προκειμένου να επέλθει "οικονομική ισότητα".
Το ξεδόντιασμα μιας τέτοιας προπαγάνδας δεν μπορεί να γίνει με ηθικού τύπου επικλήσεις αλλά με την απόρριψη αυτών των επιχειρημάτων στην πράξη, με το δυνάμωμα της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση, με την ενίσχυση της συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις