Ο Τσελεμεντές του λουμπεν-αναρχικού

Το γεγονός της 15ης Νοέμβρη θα μείνει στην ιστορία των εορτασμών του Πολυτεχνείου. Αν κάποια στιγμή γίνει αφιέρωμα στα bloopers* των εορτασμών θα κατέχει σίγουρα την πρώτη θέση. Στην πραγματικότητα, αν δεν ήταν μια εξαιρετικά δυσάρεστη και τρομακτική εμπειρία για αυτούς που δέχτηκαν την επίθεση και αρκετοί εξ’αυτών τραυματίστηκαν, θα ήταν υπέροχα αστεία.
Γι’αυτό το λόγο, θα επιδιώξω να δώσω οδηγίες πετυχημένης επίθεσης σε όσους στο μέλλον θέλουν να επιτεθούν στην ΚΝΕ.
1.      Δεν είναι κνίτης όποιος φοράει αμπέχωνο και έχει μακριά μαλλιά. Αυτό παλιά. Τώρα όχι. Μπορεί και να είναι μέλος άλλης συλλογικότητας.
2.      Δεν είναι απαραίτητα κνίτης όποιος κρατάει κόκκινη σημαία, ακόμα κι αν αυτή έχει σφυροδρέπανο. Κάποιοι τα κρατάνε ακόμα, σε κάποιους τα σβήνει το photoshop της Αυγής, αλλά γενικά υπάρχουν εκεί έξω.
3.      Για να ξεχωρίσεις έναν κνίτη κοίτα τον από πίσω. Αν έχει διπλωμένη εφημερίδα στην κωλότσεπη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι ο Ριζοσπάστης. Πρόσεχε όμως μην σε χτυπήσει με αυτόν γιατί όπως απέδειξε ο Κασιδιάρης είναι όπλο.
4.      Την ώρα του ντου πλησίασέ τον και κάνε μια αναγνωριστική ερώτηση: Ρώτα τον αν η ΕΣΣΔ κατέρρευσε ή ανατράπηκε, αν πρέπει να βγούμε τώρα από το Ευρώ ή αν πρέπει να έρθει πρώτα η λαϊκή εξουσία.
5.      Αν σου μοιάζει για ΕΑΑΚίτης και δεν είσαι σίγουρος, ρώτα αν η ειδίκευση πρέπει να δίνεται στο πτυχίο ή μετά από αυτό
6.      Αν σου πει τίποτα για Τρότσκι ρώτα τον αρχηγό σου "Τρότσκι δέρνουμε;"
7.      Αν σου μοιάζει για οικοδόμος ξανασκέψου το
8.      Αν παρ’ όλα αυτά κάνεις το λάθος και επιτεθείς σε λάθος στόχο τρέχα και άσε τους άλλους να νομίζουν ότι το έκαναν οι φασίστες ή απλά βούλωσέ το. Δεν λέμε "χτύπα με κι εσύ να πατσίσουμε". Ούτε στο δημοτικό δεν τα κάναμε αυτά.
9.      Αν κάνεις το λάθος, μην πας στο θύμα της επίθεσής σου να τον κάνεις «μα» να περάσει.
10. Αν θέλεις οπωσδήποτε να την πέσεις στην ΚΝΕ, διάλεξε μια άλλη ευκαιρία και όχι τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Εκεί είναι πολλοί και δε σε παίρνει.
11. Προμηθεύσου τα καταλλήλα εργαλεία. Καλές οι σιδερογροθιές και τα μεταλλικά λοστάρια, αλλά πήγαινε και στο κατάστημα του Παναγιώταρου για να δεις τις νέες τάσεις στο τραμπουκιλίκι.
12. Μετά το ντου γράψε μια γαμάτη ανακοίνωση, χωρίς τυπογραφικά και ορθογραφικά λάθη που θα έκανε μόνο χρυσαυγίτης. Βάλε συναίσθημα να πιάσεις τους ουδέτερους και δώσε πόνο.
13. Μάλλον άστο καλύτερα. Μη γράψεις τίποτα. Καλύτερα να μασάς…
*Bloopers είναι οι γκάφες. Συνηθίζεται να χαρακτηρίζει αστείες στιγμές που βλέπουμε συνήθως σε βίντεο αθλητικού περιεχομένου εν είδη ανασκόπησης τις τελευταίες μέρες κάθε χρόνου.
ΥΓ. Ακόμα και μαζί με τον χαρακτηρισμό "λούμπεν" ζητώ συγγνώμη για την χρήση του όρου "αναρχικός" για να περιγράψω αυτούς που συμμετείχαν στην επίθεση της 15ης Νοέμβρη. Δεν χαρίζω την αναρχία σε αυτούς. Δυστυχώς υπάρχουν αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί που δεν γνωρίζουν το βάρος της λέξης, το βάρος της ιστορίας που φέρουν μεγάλοι αναρχικοί που πάλεψαν και πέθαναν ακολουθώντας το όραμα της ανθρώπινης απελευθέρωσης και φυσικά καμία σχέση δεν είχαν με φασιστικής έμπνευσης τραμπουκισμούς

Σχόλια

  1. ζητώ συγγνώμη για την χρήση του όρου "αναρχικός" για να περιγράψω αυτούς που συμμετείχαν στην επίθεση της 15ης Νοέμβρη. Δεν χαρίζω την αναρχία σε αυτούς. Δυστυχώς υπάρχουν αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί που δεν γνωρίζουν το βάρος της λέξης, το βάρος της ιστορίας που φέρουν μεγάλοι αναρχικοί που πάλεψαν και πέθαναν ακολουθώντας το όραμα της ανθρώπινης απελευθέρωσης και φυσικά καμία σχέση δεν είχαν με φασιστικής έμπνευσης τραμπουκισμούς

    =======

    Εξαιρετική ΠΟΛΙΤΙΚΗ τοποθέτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις