Πλήρης υποταγή στην εργασιακή ζούγκλα



Την Παρασκευή στη Βουλή συζητήθηκε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ, με την οποία το Κόμμα απαιτεί την κατάργηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών ΙΕΚ, που καθιερώνει την εργασιακή ζούγκλα και δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες ακόμα και να μην πληρώνουν καθόλου τους σπουδαστές!
Η απάντηση της υφυπουργού Παιδείας, Σ. Αναγνωστοπούλου, για το θέμα ήταν λίγο - πολύ πως ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση, ακόμα και να καταργήσει την ΚΥΑ, οι εργοδότες και πάλι θα κάνουν ό,τι θέλουν και δε θα πληρώνουν!
"Οσες Αποφάσεις και να βγουν Υπουργικές, αν σε αυτό δεν συναινεί ο εργοδότης..." είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε προκλητικά ότι "στις περισσότερες επιχειρήσεις και ειδικά στα τουριστικά επαγγέλματα, ανεξαρτήτως της πρακτικής άσκησης, δεν πληρώνεται κανένας άνθρωπος κανονικά..."!
Με άλλα λόγια: Πλήρης υποταγή στην εργασιακή ζούγκλα και... "νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη" για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Να γιατί χωρίς σύγκρουση με το κεφάλαιο ο λαός δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις