Οι "βιαστικοί"...

«Να τελειώνουμε γρήγορα με την πρώτη αξιολόγηση!» αναφωνεί ο Αλ. Τσίπρας παρουσιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, «να τελειώνουμε γρήγορα!» επαναλαμβάνουν σύσσωμα τα εγχώρια αστικά επιτελεία...
Με αναβαθμισμένους... μπαμπούλες, εκβιάζουν το λαό να αποδεχτεί μια ώρα αρχύτερα και χωρίς να κουνηθεί φύλλο τη νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Μέχρι τώρα είχαμε το γνωστό «σίριαλ της δόσης» και τους εκβιασμούς για το τι θα γίνει αν δεν ψηφιστούν έγκαιρα τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και δεν εκταμιευτεί η αντίστοιχη δόση από τα δάνεια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Τώρα, πάνω σε αυτό το «σίριαλ» προσθέτουν άλλες δύο πλευρές: Να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα εδώ και τώρα, λένε, γιατί χωρίς ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης δεν θα ανοίξει η συζήτηση για την «ελάφρυνση» του χρέους και δεν θα προλάβει να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσα στο 2015, άρα θα μπει σε εφαρμογή η οδηγία της ΕΕ που προβλέπει, μεταξύ άλλων, και «κούρεμα» καταθέσεων.
Μονά - ζυγά δικά τους δηλαδή! Και να περάσουν «στα γρήγορα» τα νέα αντιλαϊκά μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου, και να προχωρήσουν τα θέματα που ιεραρχεί το κεφάλαιο (ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και «ελάφρυνση» κρατικού χρέους) και να μη βγάλει «κιχ» ο λαός, πιστεύοντας ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό του!
Μόνο που όπως ο λαός δεν είδε στην τσέπη του δεκάρα τσακιστή τόσα χρόνια από τις περιβόητες «δόσεις» των δανείων, έτσι και τώρα είναι αυτός που θα κληθεί να πληρώσει τη λυπητερή: Η όποια «ελάφρυνση» του κρατικού χρέους και οι όποιοι πόροι εξοικονομηθούν, δε θα πάνε για την ουσιαστική ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, αντιθέτως θα μεταφραστούν σε μεγαλύτερη κρατική στήριξη του εγχώριου κεφαλαίου και θα συνοδευτούν με νέα αντιλαϊκά μέτρα, όπως έγινε και με το PSI, την ώρα που το κράτος θα συνεχίζει να δανείζεται για λογαριασμό του κεφαλαίου. Οσο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αυτή θα γίνει για να μπορούν αυτές να στηρίζουν τις «μπίζνες» του κεφαλαίου, την ίδια ώρα που οι όποιες λαϊκές καταθέσεις έχουν απομείνει, θα συνεχίσουν να «κουρεύονται» στην πράξη, για τα κάθε είδους χαράτσια, αλλά και για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών για τις οποίες θα συνεχίσουν να περικόπτονται οι σχετικές κρατικές δαπάνες...
Καμιά ανοχή λοιπόν! Ο λαός με την πάλη του έχει κάθε λόγο να βάλει όσο περισσότερα εμπόδια μπορεί στους... «βιαστικούς» του νέου μνημονίου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις