Παλιά του τέχνη κόσκινο...

Περιζήτητος έχει γίνει στα πάνελ των αστικών ΜΜΕ (σε όλες τις ζώνες: πρωινή, μεσημεριανή, βραδινή) ο Αλέκος Αλαβάνος, που για τις επικείμενες εκλογές βρήκε στέγη στο ΣΥΡΙΖΑ 2, τη Λαϊκή Ενότητα. Του δίνεται άφθονος χρόνος να υμνεί την καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής, να αποδεικνύει το πόσο τον κόφτει η ανάπτυξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και παράλληλα να σκορπάει και συγχύσεις.
Φέρνοντας τη λογική στα δικά του μέτρα, ο Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» το πρωί της Παρασκευής, «ανακάλυψε» ότι η πρόταση του ΚΚΕ είναι «πλησίον της προσέγγισης της Λαϊκής Ενότητας». Δεν ξέρει ο Αλαβάνος ότι το ΚΚΕ παλεύει για άλλο δρόμο ανάπτυξης, με κοινωνικοποιημένα τα μονοπώλια, με κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία με επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, με την Ελλάδα αποδεσμευμένη από την ΕΕ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες; Το ξέρει και πολύ καλά μάλιστα. Από πρώτο χέρι. Συνειδητά σκορπά ψέματα αφού ξέρει ότι η πρόταση του ΚΚΕ πουθενά δεν συναντιέται ούτε με τους θιασώτες της καπιταλιστικής Ελλάδας της δραχμής. Επιστρατεύεται κι αυτός για να ψαρέψει σε θολά νερά, να σπείρει συγχύσεις σε κόσμο που νιώθει αριστερός, να εγκλωβίσει τελικά τον όποιο ριζοσπαστισμό στη στρούγκα του συστήματος. Η Λαϊκή Ενότητα είναι «πλησίον» στα αστικά κόμματα. Οι θέσεις της είναι καρμπόν άλλωστε των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ του 2012. Στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και στην ΕΕ κάνει τεμενάδες. Τους ίδιους καημούς έχουν: Πώς θα διασφαλίσουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, πώς θα ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού για το ρόλο της ΕΕ ως ιμπεριαλιστικής συμμαχίας. Παλιά τους τέχνη κόσκινο, βέβαια...
Στη συνέχεια ο Αλ. Αλαβάνος επανέφερε το χιλιοπαιγμένο ότι «το ΚΚΕ κάνει ξεχωριστές διαδηλώσεις». Παλιό το παραμύθι, αλλά πρέπει να το αλλάξουν, καθότι ...μόνο το ΠΑΜΕ, στο οποίο δρουν οι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές, διαδήλωσε ενάντια στο νέο μνημόνιο μέσα στον Αύγουστο. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς που κουνάνε το δάκτυλο στο ΚΚΕ «γιατί κάνει ξεχωριστές συγκεντρώσεις» ήταν μέσα στη Βουλή ακόμα σαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωναν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση που ψήφιζε το μνημόνιο 3. Συμπληρώνοντας το παζλ της ασυναρτησίας, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε ότι «δεν παρεμβαίνει στην πολιτική το ΚΚΕ, και είναι κρίμα, αν παρενέβαινε στην πολιτική, νομίζω θα ήταν άλλη η εικόνα σήμερα στην πολιτική της Ελλάδας». Η αλήθεια είναι ότι το ΚΚΕ δεν παρεμβαίνει με την πολιτική που θέλουν οι διάφοροι Αλαβάνοι. Και ευτυχώς για το εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις