Του 3ου μνημονίου το ανάγνωσμα…

Του 3ου μνημονίου το ανάγνωσμα, που έφερε και ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μαζί με ΝΔ - ΠΟΤΑΜΙ - ΠΑΣΟΚ, άρχισε από σήμερα (και είναι η αρχή) να γίνεται πράξη στην πλάτη των συνταξιούχων, που είναι από τα πρώτα θύματα της αναπόφευκτης βάρβαρης πολιτικής του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.
Αυτή είναι η ανάπτυξη στην οποία ορκίζονται όλα τα άλλα κόμματα που ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού, μηδέ εξαιρουμένου και του ΣΥΡΙΖΑ 2 που πασχίζει για την καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής, σκίζοντας και αυτός μνημόνια, εφευρίσκοντας μια φιλολαϊκή πολιτική μέσα στην ΕΕ.
Απέναντί τους μόνο το ΚΚΕ που δικαιώθηκε η αταλάντευτη στάση του. Καθαρά, ειλικρινά, ονοματίζει τον πραγματικό εχθρό, τα μονοπώλια και την εξουσία τους και αγωνίζεται μέσα σε αντίξοες συνθήκες, καλώντας τον ελληνικό λαό να πάρει τη ζωή του στα χέρια του αλλάζοντας τάξη στην εξουσία.
Ενδεικτικά η πρώτη γεύση του 3ου μνημονίου:
  • Μειωμένες οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Σεπτέμβρη που καταβάλλονται από σήμερα, καθώς παρακρατούνται τα ποσά για την εισφορά στον κλάδο της Υγείας. Σύμφωνα με υπολογισμούς, 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα υποστούν μειώσεις κατά μέσο όρο 3,5%.
  • Μειώνονται δραστικά οι συντάξεις με το νέο τρόπο υπολογισμού τους, καθώς το ποσοστό αναπλήρωσης επί του συντάξιμου μισθού από 70% στην 35ετία μειώνεται στο 48% στη 40ετία.
  • Μειωμένες κατά 20% θα δουν τις συντάξεις τους όσοι βγαίνουν στη σύνταξη από την 1/7/2015.
  • Σε εφαρμογή προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι, με βάση τους οποίους η κατώτερη σύνταξη μειώνεται από φέτος από 486 ευρώ στα 392,7 (ΙΚΑ).
  • Από το Μάρτη του 2016 θα αρχίσει και η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, που θα δημιουργήσει μια νέα τεράστια ομάδα συνταξιούχων η οποία δεν θα μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τα βασικά είδη για την επιβίωσή της.
Ξέρουν οι βιομήχανοι, που ζητούν καθαρά, ταξικά την πλήρη στοίχιση πίσω από το μνημόνιο, αφού έτσι θα ανακάμψουν τα κέρδη τους.
Οι εργαζόμενοι που παράγουν όλο τον πλούτο σε αυτή τη χώρα θα σταθούν σε λίγες μέρες μπροστά στην κάλπη έχοντας καθαρές πλέον τις προθέσεις των κομμάτων που διεκδικούν την ψήφο του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει συστράτευση στην εφαρμογή του μνημονίου …για να το ξαναδιαπραγματευτεί!
Η ΝΔ υπόσχεται απρόσκοπτη εφαρμογή του μνημονίου Τσίπρα!
Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει έτοιμο να στηρίξει νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο!
Το ΠΟΤΑΜΙ, που θεωρεί «πατριωτική στάση» το ότι ψήφισε το μνημόνιο, ψάχνει παρτενέρ για την εφαρμογή του!
Η Λαϊκή Ενότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ 2, κληρονόμος των ψευδαισθήσεων που καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, πασχίζει να αποδείξει ότι ξύπνησε ξαφνικά μετά την επτάμηνη στήριξη της κυβέρνησης και την υπογραφή των 47 σελίδων, τον προάγγελο του 3ου μνημονίου.
«Τους δοκίμασες όλους. Τώρα ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ». Αλλιώς δεν ανοίγει ο δρόμος της ανατροπής. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις