Ιδια λόγια, ίδια παραμύθια

"Στην περίπτωση πάλι του γενναίου ΟΧΙ, θα τελειώσει η εποχή του σκότους. Οριστικά και αμετάκλητα (...) Τίποτε δεν θα είναι όπως πριν. Και για τη διαπραγμάτευση. Αλλά και στα μέτωπα κατά της διαπλοκής, της διαφθοράς, της φαυλότητας. Στα μέτωπα της δικαιοσύνης, και της δημοκρατίας..." (ο Θ. Καρτερός στην «Αυγή»).
"Από σήμερα ξεκινάμε την ουσιαστική διαπραγμάτευση" (ο Γ. Σακελλαρίδης στον ΑΝΤ1).
Αυτά γράφτηκαν και δηλώθηκαν χτες. Κι αν ανατρέξει κανείς σε μια άλλη Κυριακή, πέντε μήνες πριν, τα ίδια λέγονταν και γράφονταν. Οτι τελειώνει η εποχή του σκότους, ότι όλα αλλάζουν, ότι αρχίζει επιτέλους η ουσιαστική διαπραγμάτευση. Τίποτα όμως απ' όσα βαραίνουν το λαό δεν τελείωσε, τίποτα δεν άλλαξε προς το καλύτερο, καμία διαπραγμάτευση για τα λαϊκά συμφέροντα δεν έγινε. Το γεγονός ότι επαναλαμβάνουν σήμερα τα ίδια ακριβώς λόγια συνιστά επιπλέον από μέρους τους παραδοχή του καραγκιόζ μπερντέ που έπαιξαν όλο αυτόν τον καιρό σε βάρος του λαού. Σε λίγο καιρό θα φανεί ότι και το δημοψήφισμα ήταν μια ακόμα «πράξη» του, στην οποία χειραγώγησαν το λαό ώστε να πιστεύει ότι από θεατής γίνεται πρωταγωνιστής.
Ο λαός να συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο. Τα παλιά μνημόνια είναι εδώ, τα νέα έρχονται. Ας ετοιμάζεται αν θέλει αυτό το έργο να ρίξει επιτέλους αυλαία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις